voor nederlands # 1 – for english # 2

 de toren van Babel

 U heeft 1 gedrukt :

Mijn professor-in-weglogging Pietel liet me weten dat bloggen in het Nederlands me beter afgaat. De bollen-van-bobonne kunnen enkel in het Nederlands zo tot de verbeelding spreken. Zit ik hier m’n tien eerste dagen aan het bloggen en dan wordt taal plots een issue. Sorry, ik bedoel kwestie.

Dat verwondert me van een gemeenschap die eigenlijk bij taal niet hoort stil te staan. Hier zijn geen grenzen, dus waarom over taal spreken. Communiceren op zich is belangrijker dan de taal waarin dat gebeurt.

Ik woon intussen zo’n twintig jaar in Brussel. Ik kan me niet inbeelden dat ik in België overigens in een andere stad zou wonen. En dat is fijn want hier leer je met taal omgaan. Ik sta intussen niet meer stil in welke taal ik communiceer. Niet dat ik de grootste taalvirtuoos ben, maar taal is in veel gevallen gewoon een middel. Op café hoor ik Vlaams, Frans, Engels, Arabisch, … watdanook praten en zonder het te beseffen probeer ik daarin mee te gaan of stapt de andere over op een taal die ik wel versta.

Maar ergens heeft Pietel gelijk. De bollen-van-mijn-bobonne zijn Oervlaams. Schoon toch.

You pressed 2 :

There is this fellow that says that my stories in dutch are more coloured. Don’t bother. Your will have to miss some colour from time to time, but I’ll keep writing mostly in English.

2 reacties op “voor nederlands # 1 – for english # 2”

  1. Over dit onderwerp zijn al weblogs volgeschreven. Het is een heikele kwestie.

    Mijn logica is: breng je iets met een literair kantje, doe het dan in je moedertaal. Heb je een tech/themablog, dan kan je het is basisch Engels ook uitleggen.

    Zelf lees ik wel Engelse weblogs, maar enkel de ‘techies’. Voor alles wat om het verhaal draait, kan ik bij de ‘vlaamsche’ terecht.

    Je bent dus goed bezig. 🙂

  2. Ik geef Pietel gelijk. Je stukken in het Nederlands zijn veel persoonlijker en zelfs soms ietwat poetisch. Geen slechte combinatie!

    Do so forth!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: