lovemarks

 lovemarks.jpg

Products used to be trademarks, says Kevin Roberts, CEO Worldwide of Saatchi & Saatchi. But what really matters now is that products become lovemarks. Goods should be loved not because of the sum of the resources they are made off but because of their emotional value.

A cup of coffee costs no more than a few cents, but we are willing to pay much more for a cup at café Roi d’Espagne at the Brussels Grand Place.

Robert wrote a book about these Lovemarks, the future beyond brands. The website is a very lively platform about about products and the love of their audience. 

It made me think about my favourite lovemarks. I have not yet a final list, but at least this is a shortlist.

amex.jpg

I rarely carry any cash in my wallet. That’s why I like credit cards so much. American Express, AMEX, is my favourite one. I love the green card and – be honest – the green dollars make the world go around. On top of that Annie Leibovitz made a beautifull portrait of Ella Fitzgerald for AMEX.

ella.jpg 

Ella is also on my shortlist. I like jazz. Female singers in particular. Nina Simone is another of my favourites but Ella is the mother of all jazz singers.

kartell.jpg

Kartell offers real design at reasonable prices. It gives me a transparent feeling.

Tell me, what are you lovemarks ?

2 reacties op “lovemarks”

  1. Annie Leibovitz is the top. Unfortunately I had to miss her recent exhibition in Amsterdam.

    Henri Cartier Bresson is up now. I might rail away to Amsterdam one of these days…

  2. […] Peter leest m’n blog en maakt op basis van het deel van mezelf dat ik hier bloot geef, scherpe analyses. Dat is toch wat ik vermoed. Als hij z’n hoofd binnensteekt op kantoor en zegt ik heb je blog weer gelezen, dan heb ik het gevoel dat de marketeer mijn verhaal doorgrondt. Als we over ideeën en inzichten praten, blijkt dat we vaak dezelfde boeken lezen. In deze korte lijst onder andere Lovemarks en A Beautifull Mind. Nu maakte hij me er onlangs attent op dat ik mijn boeken binnen dezelfde cluster selecteer. En dat klopt. Rolf Jenssen heeft een diepe indruk op me nagelaten. Vooral de idee dat we leven in een droommaatschappij waarbij alle primaire behoeften in onze Westerse maatschappij makkelijk zijn ingevuld en we nu vooral nood hebben aan verhalen, laat me niet los. Alle marketingboeken die daarop geïnspireerd zijn, verslind ik. Maar het valt me (door overdaad aan lectuur ?) op, dat steeds meer marketingboeken-over-verhalen zelf een verhaaltje ophangen. Wat is er dan nog van aan ? […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: