tjoepkes

 kookpan_groot.jpg

 

Volgens sommigen is een tjoep een dopje. Het tjoepke van een fles water bijvoorbeeld of het tjoepke van een stift. Tjoep staat niet in Van Dale. Tjoepen als synoniem voor flitsen is wel opgenomen. Iets flitst of tjoept voorbij.

In mijn woordenboek heeft tjoep een heel andere betekenis. Het is een koosnaampje voor al wie me dierbaar is, zowel privé als professioneel. Collega’s zijn soms verrast als ik een mail met Tjoepke begin of in een vergadering Tjoepkes roep, maar dan heb ik wel meteen de aandacht. En dan weten ze ook dat ik het goed met hen voor heb.

En dan is er nog de-tjoep-van-mijn-leven of het verhaal van het deksel dat op het juiste potje past.

5 reacties op “tjoepkes”

  1. Roep jij ‘tjoepkes’ in een vergadering ??? Ik ken jou niet meer, Flup… Maar ik vind het wel een schitterend woord ! En je laatste zin is ronduit subliem…

  2. kort en krachtig: I like it.

  3. Tjoepen zijn ook nog wel iets anders ook. 😉 Elke mens heeft er twee, maar bij de vrouwelijke medemens meestal iets meer uitgesproken dan bij de mannelijke exemplaren.

  4. inferis, die betekenis is bij mij ook primair ;o)

  5. ’t heeft lang geduurd voordat de echte tjoepen ter sprake kwamen 🙂
    Maar ik verkies de koosnaam, zonder bijbedoelingen.
    Vanwege het deksel op de professionele pot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: