hoeveel tijd rest me nog ?

 taart.jpg

Vandaag 41 geworden. No worry, ik ben geen dramaqueen die een crisis had op z’n dertigste en opnieuw op z’n veertigste. Maar een nuchtere geest als ik stelt dan vast dat statistisch gezien ik over de helft van mijn actieve leven ben.

Het moeilijkste in dat leven is kiezen. Ik heb een toffe job, fijne familie en een heerlijk potje dat op mijn dekseltje past. Maar dan is er al de rest …. Waar gaan we dit jaar op reis ? India misschien of zoals al lang gepland terug naar New York ?Of toch maar met de wagen naar Italië (via Frankrijk) ? Ik heb al drie niet te missen films gemist dit jaar en haal ik dat nog in. En de online boekhandel heeft een goeie klant aan mij. Er ligt een lijstje van restaurants die ik graag asap wil leren kennen, maar de privé agenda staat behoorlijk vol.

Ik wil niet kiezen maar alles heel intens meemaken. Dat boek voelen nazinderen, die film je laten beklijven, fier zijn op de ontdekking van dat nieuwe restaurant. Dan snap ik Pieter niet die zegt dat hij sowieso een multifocus nodig heeft. Tegelijk tv-kijken, lezen en/of internetten. Een boek lezen vreet teveel focus, vindt hij.

Wat is er dan erger ? Moeten kiezen (hoe moeilijk dat ook is) maar er intens voor gaan en lichtelijk gefrustreerd zijn om wat je niet koos ? Of alles doen, maar de intensiteit missen ?

Hoedanook, vandaag wordt er voor m’n verjaardag heerlijk Italiaans gekookt. Dat is één keuze minder die ik moet maken.

3 reacties op “hoeveel tijd rest me nog ?”

 1. New York zeg ik u! New York!

 2. zo heb ik sinds deze week beslist om intenser van mijn ontbijt te genieten. ik sta nu met veel meer plezier op, omdat ik uitkijk naar het rustig ontbijten. en dan ontbijt ik alleen maar, dus geen mails nakijken tijdens het eten, geen krant lezen, aan niks anders denken dan aan mijn koffie en ontbijtje. goeie tip dus!

 3. Multifocus ? Mijn schoonvader van 82 gruwelt als de autoradio aanstaat tijdens de autorit voor een etentje bij ons. Het stoort de conversatie. Een mooi klassiek muziekje voor de sfeer terwijl we uitgebreid keuvelen aan tafel ? Met een autoriteit eigen aan techtigjarigen volgt meteen niet mis te verstaan verzoek om dat storend lawaai op de achtergrond in de kiem te smoren. En nee, er is niets mis met z’n gehoor.

  Ikzelf, 38, vind het lastig als de televisie aanstaat terwijl ik met de laptop mijn lap mijn emails bekijk. Als er dan tergelijkertijd nog wat sociale gebabbel moet bijkomen dan krijg ik echt heel moeilijk.

  Pietel, 28 of zo?, zal daar eens goed mee lachen.

  En mijn zoon, zes jaar, die speelt op spele.nl, terwijl de tv en de radio aanstaat. Straks zal hij waarschijnlijk ook nog multichatten en tergelijkertijd mailen via gmail op z’n PSP.

  Multifocus ? Als je 41 bent ?????

  Ze missen iets, dat jong geweld. Ze zullen het wel ontdekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: