gezocht : zieleknijper

images.jpg

Woody Allen mag dan wel de karikatuur zijn, het is algemeen geweten dat bijna iedereen in de VS naar een zieleknijper gaat. Ik vond het een paar jaar geleden nog onvoorstelbaar dat zoveel Amerikanen er nood aan hadden. We doen dat dan gewoonlijk af als ‘typisch Amerikaans’.

Vandaag is het bij ons niet anders. Steeds meer mensen uit mijn omgeving uiten zich. Koppels die in een dip(je) zitten gaan naar een relatietherapeut, managers krijgen een coach toegewezen en wie even wil stilstaan bij zijn leven gaat naar een psycholoog. Ik vind dat een goeie zaak. En vermits veel mensen daar durven voor uitkomen, is het ook veel minder een taboe. We hebben het recht dat het even wat minder met ons gaat of dat die relatie even uit evenwicht is. Such is life, toch ?

Een goeie zaak, maar toch is maakbaarheid eindig. Ik zeg wel eens smalend dat iedereen een handleiding heeft. En als buitenstaander is het handig als je die gids bij de hand hebt. Maar het is vreemd om effectief je eigen handleiding te krijgen. Een manager wordt doorgelicht en krijgt een competentieprofiel. Je communiceert uitstekend volgens je baas, maar je collega’s zijn het daar niet mee eens; je meent perfect te kunnen delegeren maar je medewerkers vinden dat je niet loslaat; … Het staat er zwart op wit in grafiekjes gegoten. Die therapeut, coach en psycholoog houden je een spiegel voor en dwingen je naar jezelf te kijken. Daar kun je veel uit leren. Maar soms moeten we toleren dat we niet perfect zijn.

We kunnen tenslotte niet allemaal Bree Van de Kamp zijn.

3 reacties op “gezocht : zieleknijper”

  1. “iedereen heeft een handleiding”

    K ga daar dan toch eens in opzoeken waar de volumeknop van mijn schoonzuster precies staat…

  2. De desperate housewives ‘ test vertelde me dat ik een ‘Gabrielle’ ben. Dus ook aan mij zijn er serieuze kosten. Maar eerlijk waar I like that. Het leven zou saai zijn mocht iedereen perfect in het rijtje lopen… 😉

  3. Oh Hanne, same here! I’m also a “Gaby”. That’s because i’m through in the dumps. VISA is my new standard. It’s time we hit that blazée bourgeoisie, darling. So move that bitch and start hussling cause your new pimp just hit the city, baby. I am not sexy. Only a compulsive addict.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: