kleur bekennen

 silk2.jpg

Geen haar op m'n hoofd die eraan denkt om in de politiek te gaan. Toch niet zolang ik met media bezig ben. Dat heb ik geleerd van barones Mia Doornaert.

Na mijn opleiding als tolk, heb ik nog een avondcursus journalistiek gevolgd. Barones Mia – toen nog gewoon Mia – gaf er ook les. Ik zal het nooit vergeten. Het beeld van toen ze binnenkwam staat in mijn geheugen gegrift. Zwart lederen broek, witte blouse (zoals dat toen in de mode was) en een pakje sigaretten Silk Cut. Ze genoot van die sigaret toen ze het leslokaal binnenkwam. En met haar blik at ze heel het publiek op. Een indrukwekkende madame.

Toen in één van de volgende lessen een student met een petitie kwam aanrukken, weigerde ze categoriek. Neen, het betaamt een journalist niet om te tekenen. Je moet onpartijdig blijven. Sinds heb ik nooit nog een protestbrief getekend. Zo sterk was haar indruk op me.

Om dezelfde reden zou ik ook niet in de politiek willen gedaan. Ik wil me onafhankelijk kunnen opstellen. Ik heb het daarom ook afgeraden aan een vriendin. Ze komt op bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dat gaat niet ongemerkt voorbij. Maar ze weet wat ze wil en dan is ze niet van haar stuk te brengen. Wedden dat ze straks burgemeester wordt.

4 reacties op “kleur bekennen”

  1. Burgemeester Bettina dus ? Sterke vrouwen, daar in Lier…

  2. Aha, heb je nog meer vriendinnen die burgemeester willen worden ?

    Ikzelf wacht nog even tot Tobback helemaal met pensioen is…
    Ben trouwens benieuwd hoe Patricia C. het hier gaat doen, ben eigenlijk benieuwd hoe al die nieuwe vrouwen het gaan doen !

  3. Politiek is een hondenstiel. Je werkt je uit de naad en op het einde van de rit mag iedereen je beoordelen, zonder degelijke kennis terzake.

    De media zijn veel leuker. Je mag meningen poneren en mensen vragen stellen, zonder dat je zelf consequent hoeft te zijn. En enkel de kapitein beslist over je hachje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: