kinderen krijgen, een stempel nalaten

 42-153227672.jpg

Moeder, waarom leven wij ? Het is niet de vraag die ik me dagelijks stel. Ik stel ze niet. Maar af en toe maak je gewoon de balans van je leven. Zomaar, midden in dat leven; of aan het eind ervan wanneer het aan je voorbijglijdt.

Mensen hebben de behoefte om een stempel te zetten op het leven na hun leven. Voor een carrière of het geld, hoef je het niet te doen, zei een vriend me onlangs. Kinderen krijgen is daarom zowat het hoogste goed op aarde. Het geeft zin aan je leven. Het moet een goed gevoel zijn om bij afscheid te realiseren dat een deel van jezelf blijft voortleven.

Het ziet er naar uit dat ik zonder kinderen deze wereld zal verlaten. Of ik daar triest om ben ? Ik zie graag kinderen, schiet er goed mee op maar het zit nu eenmaal in de aard van de natuur dat ik geen biologische vader zal worden.

Ik hoor wel eens vaker dat wie geen kinderen krijgt / kan krijgen er voor gaat om zich op een andere manier onsterfelijk te maken. Misschien is het een compensatie, maar niks zal het moeder- of vadergevoel kunnen vervangen.

Eén reactie op “kinderen krijgen, een stempel nalaten”

  1. Kinderen krjigen is voor sommigen een evidentie, veeleer dan een bewuste beslissing. Wanneer kinderen kopen geen evidentie is, ga je er meer over nadenken.

    En het is algemeen geweten: iemand die nadenkt kan niet meer domweg gelukkig zijn. Maar het geluk dat je ervaart is wel bijzonder bewust en intens. Dus dat kan tellen.

    En over onsterfelijkheid… Ik heb mezelf al meermaals onsterfelijjk belachelijk gemaakt, dus qua onsterfelijkheidswaarde…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: