gretig

Ik was als kind geen boekenwurm. Ik hield van boeken, kwam graag in de bibliotheek en las, maar met mate. Het is pas later dat ik meer ben gaan lezen. En hou ouder ik word, hoe gretiger ik ben. Mijn leven is goedgevuld en dat laat soms weinig tijd om te lezen, maar het moet. Het is als zuurstof. Zonder kan ik niet meer. Ik doe m’n werk zoveel beter als ik lees. Creatief zijn, managen, omgaan met mensen, … tal van boeken hebben me het gegeven.

Om dezelfde redenen vind ik ook taal belangrijk. Je diepste ik laat zich voelen in alles wat je zegt en schrijft. Ik ben ervan overtuigd dat goeie managers een gevoel voor taal hebben en er op de juiste manier kunnen mee omgaan. Ik schrijf graag. Mijn blog brengt me tot rust. Ik kan mijn gedachten ordenen en proberen een stukje van mezelf aan jou te geven. Hoewel ik (nu) nog grenzen zet op wat ik schrijf. Het is wat ik ben.

Als kind stond ik wel graag voor de klas. Een gedicht brengen, een voordracht geven, … ’t Was de kick van het moment, maar ook de voldoening iets verteld te hebben. Vandaag in m’n job sta ik vaak voor de klas. Ik ben me zeer goed bewust van dat moment en kies mijn woorden, de beelden die ik gebruik in een presentatie, de toon die aansla, … zorgvuldig. Maar het is mijn volle ik en het geeft zo’n voldoening als er een band is met die andere(n).

Lezen, schrijven, presenteren, … dat is communiceren. Me is We.

4 reacties op “gretig”

  1. Ik hou erg van lezen maar ook bij mij ontbreekt de tijd me vaak…

    Verder probeer ik soms ook af en toe eens een fictief stukje neer te pennen

    Wat’s uw genre

  2. Ik lees alles ! En het schrijven varieert van deze blog tot bedrijfspresentaties en diets meer.

  3. Moet ik hier uit afleiden dat managers die geen gevoel voor taal hebben geen goede managers zijn?

    Goed mogelijk…

  4. Aïda, als ik de man speel en niet de bal zou ik het zo stellen : 90 % van de problemen zijn te wijten aan (slechte) communicatie. Een manager die communicatie goed aanpakt, heeft 90 % van de problemen opgelost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: