woord van 2009

thumb_gw095-flabbergast

Mijn woord van 2008 is niet zwaffelen maar to flabbergast.

3 reacties op “woord van 2009”

  1. ‘Zwaffelen’: voor het eerst zie ik het Woord van het Jaar met een ‘z’ staan. ik kende tot nu enkel de schrijfwijze met ‘s’. Dat verschil interesseerde me wel … Nu pas merk ik dat er een spelling- en uitspraakdiscussie aan de gang is: men vraagt zich vnl. af waarom Van Dale niet voor de ‘typisch Nederlandse’ schrijfwijze met ‘z’ gekozen heeft. De ‘s’ in ‘swaffelen’ zou van Duitse oorsprong kunnen zijn.
    Jongens, toch. Sjongejonge. What’s in the Word of the Year!?

    Nog iets: jouw titel heeft 2009, je post 2008. Gaat het niet over de Woorden van 2008? Of verwijst je titel naar het Jaarboek taal 2009, de actualiserende aanvulling van de ‘Dikke Van Dale’? Héèlp! ‘Niet beginnen zeuren’, zou mijn dochter zeggen. Ik stop dus over de verschillen tussen ‘z’ en ‘s’ en 8 en (bijna) 9.

  2. […] (orthografische, fonetische en fonologische) discussie over swaffelen. detender@media bracht me op het spoor van de taalkundige discussie over swaffelen. ‘Swaffelen’ zorgt voor een spellingkwestie, […]

  3. Moet het woord van 2008 zijn. Ik blijk altijd wat vooruit te zijn ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: