seropositief

images2

Ik beschouw mezelf als een man-van-de-wereld. Als iemand die professioneel en privé best wat watertjes doorzwom. Geen issues, geen taboes. What you see is what you get. Tell me and I’m all ear. Respect ! Er is een reden waarom ik vind dat Eén een Doodgraag leven of Voorbij de grens moet maken.

En toch, niet alles gaat even vlot over de tong. Zowat een jaar geleden vertelde een vriend me dat hij seropositief was. Dat moest tussen ons even duidelijk gemaakt worden en van de baan worden geschoven. Zeker zijn dat dit niets aan onze band zou veranderen. Uiteraard niet, nog betere vrienden. Blij dat je me in vertrouwen neemt.

En toch, het duurde tot vorige week vooraleer ik hem durfde uitvragen. Of hij zich dan soms fysiek of psychisch slecht voelde ?  Wie had hem besmet ? Had hij anderen besmet ? Hoe contacteerden ze mekaar daarover ? Medicijnen ? Hoe vaak bij de dokter ? Vriendjes ? Sex ? Wij ? …

Hoedanook, stante pede de afspraak gemaakt dat ik v oortaan alles mocht vragen.

Het bewijst dat taboes blijven bestaan. En aan dit taboe wil ik iets doen.

3 reacties op “seropositief”

 1. Zowat een jaar geleden heeft een goede vriend hetzelfde aan mij gezegd. Toch wel om even van je stoel te vallen.

  Het is een toffe en verstandige mens. Ik kon niet stoppen met deken “stoemerik”. “Hoe kan je nu zo stom zijn geweest.” “Binnenkort ga jij dood omdat je stom bent geweest en dan ben jij hier niet meer voor mij.”

  Is dat egoïstisch?

 2. geert verbruggen Avatar
  geert verbruggen

  een vriendin van een vriendin is zwanger… het was niet gepland, haar partner en zij hadden altijd condooms gebruikt, en toch… Is dat dan ook stom? ben jij nog nooit ‘stom’ geweest? Wat is stom zijn? Sommige dingen in het leven zullen nooit in logische afspraakregels gegoten kunnen worden, zoals de menselijke interactie, gevoelens, momenten, het menselijke brein…

 3. Onder Vlaamse homomannen is op dit ogenblik één op twintig hiv-positief. Dat is gigantisch veel en toch hoor je er vrijwel niets over. Veel positieve homomannen durven er niemand van op de hoogte brengen, zelfs hun beste vrienden of familie niet, uit angst voor de reacties. En die reacties zijn vaak erg schizofreen, zoals Pieter hierboven al aangeeft.
  Maar ik ben blij te horen dat je wat wil aanvangen met dat taboe…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: