the sartorialist (*)

Ik zat laatst op een meeting met een Hoge Vertegenwoordiging van de Belgische Mode Industrie. Over wie het precies gaat doet niks ter zake. We zaten samen om te onderzoeken hoe we zouden kunnen samenwerken. Ik had een exposé voorbereid waarin ik verwees naar mode niet als een industrie van de lucky few maar naar een manier waarop mensen zich kunnen uiten. Mijn punt was dat mensen communiceren via hun kledij en dat we hen net moesten aanmoedigen om bewuster met kledij om te gaan.

Dat viel niet meteen in goede aarde, want de Hoge Vertegenwoordiging vindt dat mode top down moet worden opgelegd.

Was ik blijk met het boek The Sartorialist van Scott Schuman, want die geeft me helemaal gelijk.

What constitutes great personal style ? This is one of the questions I get asked the most. We tend to think that to achieve great personal style someone must have perfect clarity about who they are and what they stand for. I politely disagree. I think conflict about who you are often leads to even greater expression. That is why young people, or the young at heart, are those that inspire or move fashion forward.

Scott Schuman heeft een fantastische blog. Lees ook de commentaren.

* sartor : a humorous or literary word for tailor (Collins English Dictionary)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: