naakt verkoopt (niet)

Hoe komt het toch dat onze hormonen op hol slaan wanneer we bij Abercrombie & Fitch shoppen ? A&F associeer je eerst met knappe lijven en dan pas met kledij. En dat is verdorie een straffe verdienste voor een kledingmerk. Eerst de associatie, dan pas het product.

Ik herinner me nog goed toen ik voor het eerst de A&F-winkel op 5th Avenue in New York binnenstapte. Op straat stonden een paar vriendelijke jongens en meisjes in bloot of halfnaakt bovenlijf. En lap, bij zowat iedereen die voorbijkwam sloegen de hormonen op hol.

De winkel binnengaan is al evenzeer een belevenis. Het is alsof  je op een zaterdagnacht een discotheek binnenstapt. Donker, sfeervol licht, heavy beats door de geluidsinstallatie. En overal zo’n jonge godin of god die je van dienst wil zijn.

Knappe marketing, maar drempelverhogend. Mijn goeie vriend Jo, durft net als ik, de winkel niet bijna meer binnen. ’t Is alsof je betrapt wordt aan een bezoekje aan de hoeren. Dan ga je de trap op en staat daar gegarandeerd zo’n knap ding dat je vraagt ‘can I be of any help ?’. ‘Sure, but in what way’, denk ik dan bij mezelf.

Lorin had gelijk. Dat het bijna sectair is. Allemaal jonge, Californische WASP’s met hier en daar een excuus-black of latino.

4 reacties op “naakt verkoopt (niet)”

 1. Ik ben nochthans fan, niet alleen omdat hun kleren gewoon lekker zitten en mijn stijl zijn, maar ook omdat ik me een heel klein beetje een hunk voel door het “muscle” kraag-etiket 🙂
  Online bestellen gaat trouwens ook 😉

 2. vreemd hé, maar da’s ’t leven… wie droomt er niet van totaal verlies in de ogen van een jonge god of godin?

 3. Erg WASP. Et alors? Moet alles politiek correct?

  Ik heb 2 A&F stukken in mijn kast en ik draag/show ze graag. Maar de A&F-winkel in Londen vond ik niet zo leuk:
  – te veel volk om te kunnen kiezen
  – duur zeg, voor heel basic kleren

 4. @all Heb ook wat stukken hangen. En de flip flops zijn niet stuk te krijgen. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: