kinderboeken

Als ik kinderen had, dan zou ik ze overladen met boeken. Met de computer zouden ze beslist al als puber overweg kunnen, maar boeken dat moeten ze leren. Daarom ik zou  overladen met boeken. En veel van die boeken zou ik meelezen.

Maar ik heb geen kinderen, dus liggen boeken hier niet zo vaak op tafel. En toch koop ik de laatste tijd veel meer kinderboeken.

In “Designing Media” van Bill Moggridge blijft Chris Anderson geloven in de toekomst van het boek maar er zal een meerwaarde nodig zijn vooraleer ze op het salontafel of in de kast belanden. “I wish books were more of a visual medium. I think that would preserve the book’s specialness in the future.”.

Kinderboeken kunnen alleen meer visual zijn én een sterke boodschap uitdragen. Wellicht is dat de reden waarom ik me nu plots op die kinderboeken gooi.

Ik heb erg genoten van “Tram Bxl” van Marjolijn Pottie. Ze schetst mijn Brussel à la Ever Meulen en vraagt kinderen om plaatsen in de grootstad te herkennen.

“Een boekje over Troost van Spits” van Veronique Puts ontroerde me door de manier waarop ze kinderen helpt om verdriet te vewerken.

Tips voor nog meer goeie kinderboeken zijn welkom.

7 reacties op “kinderboeken”

 1. De boeken van Pieter Gaudesaboos; alhoewel ze niet altijd helemaal in het vakje ‘kinderboeken’ passen: http://www.gaudesaboos.be/

 2. Mijn zoon leest heel graag boekjes. Ik zal hem eens op logement bij nonkel Jean Philip sturen.

 3. The heart and the bottle (iPad app)

 4. Dries Van Nieuwenhove Avatar
  Dries Van Nieuwenhove

  @JP , Ik kan je volledig volgen in het feit dat kinderboeken
  hoe dan ook tof zijn. Als m’n spreekt over een goed kinderboek denk ik dat dit grotendeels te weiden is aan het feit dat je hem ook als oudere kan lezen. Ook de illustratie(s) in het boek zijn belangrijk.

 5. Dries Van Nieuwenhove Avatar
  Dries Van Nieuwenhove

  +@JP . Als je snel een boekenkind zoekt? Je weet mij te vinden ! 🙂

 6. die van ons is wild van de mol met kaka op zijn hoofd, momenteel.(http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/over-kleine-mol-die-wil-weten-wie-er-op-zijn-kop-gepoept-heeft/1001004001634637/index.html)
  wat geert zegt over Pieter Gaudesaboos is helemaal waar. Gerda Dendooven is ook een favoriet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: