merci de votre confidence

Sinds jaar en dag ga ik naar dezelfde kapper. Toen ik in Brussel kwam wonen heb ik er een stuk of wat uitgetest en uiteindelijk ben ik bij De Kwaf blijven hangen. Veel VRT-volk denkt blijkbaar net hetzelfde. Ik kan me niet herinneren dat de zaak 15 jaar geleden De Kwaf heette. Dat moet veranderd zijn toen ze verhuisden naar de Vlaamse Steenweg. Vlak tegenover De Monk en zo goed als naast De Noordzee. Het is op dat moment dat Eric het overnam van zijn vader.

Ik ben daar altijd goed bediend. 9 op 10 keer gekapt door Eric. Af en toe eens door monsieur-de-vader.

Met de feestdagen voor ogen had ik een kapbeurt nodig dus stapte ik zonder afspraak binnen. Maar Eric had nog drie vrouwen in wachtlijst staan vooraleer ik aan de beurt was. Op papa kon ik ook niet meer rekenen dus was het een gok om me over te geven aan die nieuweling. Nu ja, zo nieuw is hij ook al niet meer, want hij werkt er intussen al ruim anderhalf jaar. Maar je weet hoe dat loopt, je gaat naar wie je kent.

“Merci de votre confidence”, zei hij toen hij mijn haar een stevige shampoo gaf. Een half uur later ben ik tevreden buiten gestapt.

Het lijkt een onbenullig verhaaltje maar we kunnen er veel uit leren over innovatie. Steevast kiezen we voor wat we kennen. Voor datgene dat we vertrouwen. Het uitgangspunt vertrekt altijd van vertrouwen GEVEN. Wat we kennen, geven we vertrouwen. Maar als we de rollen nu eens omdraaiden ? Delegeren, geloven in mensen, geloven in wat nieuw en onbekend is, en verrast worden. Dan KRIJGEN we vertrouwen.

Want precies dat is innovatie : het gaat om vertrouwen krijgen, niet om vertrouwen geven.

Eén reactie op “merci de votre confidence”

  1. Al 10 jaar lang ging ik bij Enzo in de Nieuwbrugstraat (meestal zoon, af en toe de papa), dat na jarenlang naar dezelfde kapper geweest te zijn in Brugge. Herkenbaar patroon… 😉
    Sinds ik naar London verhuisde, moet ik zeggen dat ik al twee maal geprofiteerd heb van een bezoek aan Brussel om naar m’n oude vertrouwde kapper te gaan. ’t Gaat nog even duren vooraleer ik hier mijn draai gevonden heb en met vertrouwen naar de kapper ga.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: