erudiet

Disclaimer : I have been writing this blog in English for the last few years. “My job brings me in an international network”, I told my mother in law on xMas eve when she complained she preferred me writing in Dutch. Marc Didden’s new book “Een redelijk leven” (impossible to translate in English) is a good occasion to do so.

Erudiet. Volgens Van Dale “zeer belezen; vol algemene kennis”. Daar moest ik aan denken toen ik het nieuwe boek van Marc Didden las. En ik stuurde hem meteen een mail, waarin

Dag Marc,

Het is vakantie. In Brussel dan nog wel. Tussen de vele sociale familiale en andere verplichtingen door tijd om bij te lezen. Ocean Vuong, Deborah Levy, Caroline Pauwels, … en de nieuwste Didden. Ik zit aan het lemma Herman Selleslaghs.

Ik heb altijd gedacht dat je de echte burgemeester van Brussel bent, maar ik moet dat herzien. Je bent erudiet. Maar van de gezonde soort die nog steeds op café gaat. Laten we daar begin 2020 eens werk van maken. Een koffie of iets hartiger.

De playlists in je boek staan te lonken. Heb al eens op Spotify gezocht, maar vind ze niet terug. Moet Luster daar geen werk van maken ?

Fijn eindejaar ! Dat begint voor jullie allicht pas als ze die xMas Jukebox centrum Brussel uitschakelen …

Van harte,

Jean Philip

Ik heb met veel plezier alle Brussel en andere boeken van Marc gelezen. Zowel zijn oog als pen zijn scherp en het was fijn om die stad waar ik zo van hou vanuit zijn perspectief te zien. Zijn nieuwste zou je kunnen omschrijven als een terugblik op z’n rijkgevulde en boeiend leven : met veel Brussel, kunst en cultuur, vrienden, een goed glas, … en zijn Denise.

Wat hem erudiet maakt is het gemak waarmee hij zijn teksten doorspekt met “parate kennis”. En hij is vaak grappig. Zoals wanneer hij de Brussels voetgangerszone of piêtonnier “een bloembakkenproject” noemt.

Ik benijd mensen die zo erudiet zijn. Je hangt aan hun lippen. Naast Marc hang ik ook aan de lippen van mijn man. Die is net zo erudiet, even grappig en hij gaat nog altijd op café. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: