desperate.jpg

Zondagmiddag. Twee opties. Of we gaan kijken naar naar Good night and good luck of we blijven thuis. Tweede optie gelicht. Ikzelf duik in wat boeken maar mijn wederhelft kiest voor een aantal afleveringen van Desperate Housewives. Eén oog dus op dat boek; een ander op vier afleveringen Desperate Housewives. En wat valt op ? Het stikt van de geheimen in deze reeks. Heel veel leugentjes om bestwil.

Maar hebben we niet allemaal één of meerdere zaken die we voor andere verzwijgen ? Ik heb geleerd om niet te snel over anderen te oordelen omdat er vaak een reden is waarom iemand zus of zo handelt. Mijn moeder zegt vaak ‘het overkomt ons altijd’, maar ieder huis heeft zijn kruisje en zijn geheimpjes.

Toen ik – intussen twintig jaar geleden – op de vensterbank van de hogeschool aan een vriendin vertelde dat mijn hart sneller ging kloppen voor een man,  begon ze te wenen. Dat ik zo’n belangrijk aspect van mezelf kon verzwijgen en daar niet onder leed. Op datzelfde moment vertelde zij me dat haar vader niet haar echte vader was. Dat ze was geadopteerd door de vriend van haar moeder, en dat haar vader er vandoor was. Ik stond ook paf. We kenden mekaar door en door en net dat wist ik niet.

Sindsdien ben ik er van overtuigd dat iedereen zijn geheimen heeft en daar ook het recht op heeft.

Wat is jouw geheim ?