biesieklette

 vlag1.jpg

Holland-dag vandaag. Vanmorgen de kunst- en antiekbeurs Tefaf in Maastricht bezocht. Een schitterende beurs, dat kon je dit weekend al in de kranten lezen.

Zo werd het een dagje Nederland. Nederlanders zijn francofiel. De doortocht met duizenden caravans door België naar Frankrijk is daar getuige van. Frans spreken is echter een andere kunst. Vaak hebben ze geen benul van de woorden die ze gebruiken. Op de Grote Markt van Brussel bestellen ze ‘een jus d’orange van sinaasappel’. Tenzij ze het liever houden op ‘een jus d’orange van citroen’. Daarenboven gaan ze prat op het gebruik van Franse woorden. Dat het om een verbastering gaat beseffen ze vaak niet. Ik zag in Maastricht hoe je in de snackbar een grande of petite kebab kan bestellen. Op het bord met suggesties kon je ‘de joie de winterplezier’ nalezen. Het restaurant van de Crown Plaza heet De Mangerie. Het designhotel om de hoek is De Bergerie. En de oeroude Hollandse fiets is nu te huur als biesieklette. As je me nou !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: