six feet under, reeks 4, aflevering 1

 sixfeet.jpg

Het is geleden sinds Dallas dat ik nog zo verknocht ben geraakt aan een serie. Twin Peaks is me om één of andere reden ontgaan, maar voor Six feet under ga ik zitten. De eerste reeks heb ik op televisie gevolgd; van de andere reeksen heb ik de dvd-box gekocht. Reeks 4, de voorlaatste, is uit en beklijft als geen ander.

Zelden zo van m’n melk geweest, als van deze eerste aflevering. Lisa is in de vorige aflevering dood aangespoeld op het strand. Nate neemt afscheid van haar. Ik voelde bij het bekijken een raar sfeertje. Het stinkt, letterlijk en figuurlijk. Het einde geeft je ronduit kippenvel. Dit weekend de volgende afleveringen.

Nog liefhebbers ?

4 reacties op “six feet under, reeks 4, aflevering 1”

 1. ja 🙂
  Echt mooi en ontroerend hoe hij afscheid neemt van haar.

 2. Zelf ben ik nog maar aan seizoen 2 bezig, maar ik weet nu al zeker dat ik de 3 overige seizoenen ook zal aankopen. Van een zeldzaam niveau, deze serie. Subtiele humor, vaak briljante dialogen ook. Van HBO natuurlijk, huis van kwaliteit!
  Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar Deadwood (ook van HBO), daar lees ik ook veel goeds over. 1e seizoen komt deze maand hier ook op DVD uit.

 3. Ik heb het geluk gehad (via geheel illegale weg) het vijfde en laatste seizoen en dus ook de àllerlaatste aflevering al te “mogen” hebben zien: het besef dat ik naar de laatste aflevering ooit keek , deed me nét niet huilen: ik wou gewoon niet dat het stopte…!
  Waanzinnig goeie serie dus – ik denk met gemak het beste dat ik ooit op tv gezien heb – Twin Peaks, The Sopranos en Carnivale komen ook in die buurt, maar toch…
  … En dan hoor je overal dat mensen gék zijn op iets banaals en stereotiep als “Lost”… too bizarre…

 4. Hoi,

  Weet jij misschien waar ik de afleveringen kan downloaden? 1ste aflevering seizoen 4 gemist!!!

  Alvast bedankt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: