Sociale controle. Een zegen of een hel ?  Een paar maanden geleden. Ik krijg een telefoontje van mijn buurvrouw, de tachtigjarige madame Bonnevalle. Om te zeggen dat ze mijn vuilniszakken bij haar had binnengehaald. Ik had ze op de middag buiten gezet en het gemeenteregelement laat pas toe dat ze vanaf 18 uur worden buitengezet voor ophaling 's anderdaags. Waar moeit ze zich mee, denk ik dan ! Maar het werkt langs twee kanten. Er staat hier af en toe zo'n grote vrachtwagen voor m'n deur (en dat neemt alle zonlicht weg) en dan heeft madame Bonnevalle de politie inmiddels ingelicht. Ik voel me bekeken, maar anderzijds voel ik toch hoe ze echt bezorgd is. Ik weet dat ze achter het gordijn loert wanneer we in de tuin een barbecue houden, maar dat is niet erg want ze houdt van me.

Sociale bezorgheid. Zo kreeg ik vandaag een telefoontje van Ilse. Een klasgenootje van meer dan twintig jaar geleden. Ze maakte zich zorgen. Of ik nog leefde ?! Want geen post op deze blog sinds 8 april. Dankzij Ilse raak ik weer op spoor. Danjewel Ilse ! Dankjewel madame Bonnevalle !