media morgen : to do – lijstje

Ik zat vandaag de hele dag op het VRT-congres Media Morgen. Best interessant. Het verslag hoef ik je niet te brengen. Daarover lees je meer op de bewuste website.

Eigenlijk was de dag heel ontspannen. Niks om het hoofd en vooral ruimte om na te denken. Maar mijn hoofd blijft zelden leeg. Men zegt me wel eens dat ik veel te vlug ben. Snel denk en handel en dat ook van anderen verwacht. Maar zo zit ik nu eenmaal in mekaar. Om maar te zeggen dat er uit zo'n dag weer een lijstje uit voorkomt.

Lees mee. Verder geen commentaar.

– Ipod video

– check site Google, Google Talk

– cv

www.theoriginals.com, jo.caudron@theoriginals.com

– lamabox

– Skype

– Nokia N70

www.youtube.com

– boek over Google

– MSN Messenger, officieel adres

– boek Noel Slangen

– verslag Barcamp, Brussel

– opleiding powerpoint + box

www.myplaza.com

– track Patti Maes

www.vpro.nl + jazz

– sprekers conferenties

– Lie Edelkoort

– mail Herman Konings

www.christiannissen.com

– European Audiovisual Obeservatory

– internet radio, jazz

3 reacties op “media morgen : to do – lijstje”

 1. Die Herman Konings duikt toch overal op. Op het vlak van internet en media zouden ze toch beter naar mensen met verstand van zaken luisteren, ipv ‘trendwatchers’.

  http://www.netlash.be of http://www.ondernemeringent.be (twee keer dezelfde persoon) is dan een goede tip.

  En geniet van het – zeer tijdelijke – lege hoofd. 🙂

 2. Beste Pietel,

  ik geef je gelijk, ik ben geen internetdeskundige, maar wel consumenten-psycholoog en in die hoedanigheid niet noodzakelijk verkwistbaar voor de ontwikkelingen op het vlak van consumententechnologie [in extenso]. De laatste jaren en maanden hebben we op dit vlak meermaals ook wat kunnen betekenen voor bedrijven als Siemens, Canon, Roularta, Toerisme Vlaanderen/Limburg, Technopolis, Navitell, Boulevart [ICT], Indie [ICT], Flanders Media Valley [ICT], CTG [ICT], de stad Hasselt, de provincie Nederlands-Limburg, Living Tomorrow, Smart Homes Nederland, Voka, VKW, de Vlaamse Gemeenschap [Vlaanderen 2020] en zelfs een aantal Vlaamse politieke partijen. Als je wilt, stuur ik je de blijken van waardering [de ‘credits’] graag door.
  Ik reageer alleen maar een beetje ‘ongemakkelijk’ omdat ik ook uit jouw e-mail proef dat er nog altijd rond ‘trendwatchers’ een zweem hangt van ‘trendkwatchers’, ‘zakkenvullers’, ‘kwakzalvers’, ‘leeglopers’ e.d., daar waar ik naar eer en geweten probeer op basis van een aantal wetenschappen [psychologie, sociologie, antropologie, filosofie, hermeneutiek, socio-demografie, economie] en op basis van het generationele denken, duiding probeer te geven over het veranderende gedrag van consu-mensen [eerst de samenleving, dan de markt]. Ik zeg wel degelijk ‘probeer’ omdat we hoedanook te maken hebben met een complexe en snel wijzigende samenleving, en dus niet anders kan dan nederig te zijn en te erkennen dat er geen waarheid bestaat over de toekomst [laat staan over het heden en het verleden, maar dat is dan weer een filosofische discussie], maar dat geldt ook voor Internet-pioniers als Jo Caudron en Peter Hinssen [met wie ik trouwens het uitstekend kan vinden, en vice versa] … Soit, no hard feelings, Pietel, maar het is nu eenmaal niet leuk met vooroordelen geconfronteerd te worden.

  Wees gegroet, Herman

 3. Pietel,
  ik heb Herman aan het werk gezien op Tech Trends 2006 in Mechelen. Z’n foto’s van de twee pausen die ten grave worden gedragen als een illustratie van een trend blijven me nog altijd bij (bij de laatste paus was iedereen aan het fotograferen). Die Herman is voor mij dus best ok, whatever ze hem noemen (what’s in a name?) En ja, kwaliteit komt soms bovendrijven. Vandaar dat je hem nogal eens tegenkomt. It’s a small world.

  CU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: