wisdom for a young ceo, douglas barry

ceo.jpg

De afdeling managementboeken in de Fnac wordt steeds groter. Zouden er dan toch meer bazen zijn dan medewerkers ? Een waterhoofdbedrijf, heet zoiets dan. Het ziet er naar uit dat jongeren zich op steeds jongere leeftijd aangetrokken voelen tot het bedrijfsleven.

Dat is althans het geval met Douglas Barry. Hij was amper 14 toen hij wist dat hij géén archeoloog wilde worden maar CEO, chief executive officer of big boss. Hij vond er niks beter op dan tientallen CEO's aan te schrijven met de vraag hem te adviseren. Hoe kon hij CEO worden en welke kwaliteiten heeft hij daarvoor nodig.

Dat levert een mooie collectie brieven op én een hoop wijsheid van ondermeer de bazen van IMB, Kraft Food, Kellogg Company, ….

Eén reactie op “wisdom for a young ceo, douglas barry”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: