bril

televox.jpg

Morgenmiddag zit ik in de jury van het tweede meesterjaar producer & regie op het Rits. Ik gaf ze een jaar eerder les en ik hou er aan om hun eindejaarswerken te bekijken. De meesten kom ik later overigens weer tegen in de gangen van de VRT. Eerlijk gezegd ben ik dan altijd een beetje fier dat ik ze in de klas had. Ik beschouw ze daar in de Reyerslaan dan een beetje als 'van mij'.

Maar morgen wordt het een gênante bedoening voor me. Blijkt dat één van de studenten een talkshow maakte met Lieven Van Gils als gast. Ter voorbereiding van de show is men beginnen grasduinen in het archief van Televox. Televox – neen, niet Belgavox – maakte televisieprogramma's voor de tiende Belgische provincie, de militairen in Duitsland. Velen zijn er hun televisiecarrière begonnen.

Ik droeg toen een joekel van een bril. Maar nooit gedacht dat die me zou achtervolgen in m'n loopbaan. Nog minder dat ik er naar zou moeten kijken tijdens een jury.

De studenten van het eerste meesterjaar hadden me al gebrieft.

Mijnheer, heeft u ooit televisie gemaakt voor het leger.

– Ja, waarom vraag je dat ?

Wel, we hebben u zien hangen aan een legerhelicopter. U werd op het strand neergelaten en liep toen naar een mooie dame en omarmde haar. En u droeg een héél grote bril.

Om te vermijden dat ik morgen schaamrood wordt, krijgt u hier alvast mij met de grote bril te zien.

5 reacties op “bril”

  1. Ik heb hier ergens ook nog zulke kiekjes van jou met die grote bril (dat was toen gewoon mode !). Vrijgeven ?

  2. @Ilse. Vrijgeven ! Dat zou ook Noel Slangen zeggen.

  3. Weet je het zeker ? Want als ik me niet vergis, zit er ook nog een papegaai op je schouder…

  4. Ik wil die foto in een groter formaat zien! En geef die helicopter ook maar vrij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: