gepast schoeisel

birck.jpg

Zaterdagavond een verjaardagsfeestje in Antwerpen. Het zal nog fris in uw geheugen zitten, het was behoorlijk zwoel. In plaats van klassieke sneakers te dragen, dacht ik eraan om gewoon in flip flop naar het feestje te gaan. Maar gezien de rit Brussel – Antwerpen – Brussel en het feit dat zo’n teenslippers gevaarlijk rijden zijn, dan toch maar sneakers gedragen.

Mijn gedachten waren maw op schoenen gefixeerd op dat feestje. Waarom ik m’n kop liet hangen ? Niet omwille van een depressie maar om al dat schoeisel in kaart te brengen. Wat bleek ? Ik was de enige met sneakers aan (een koukleum zullen ze daar gedacht hebben). Iedereen had flip flops aan. Niet de klassieke Havana maar van het alternatieve Duitse merk Birkenstock.  Alle modellen werden er gedefileerd. Maar als je het mij vraagt, behoorlijk a-sexy en helemaal niet hip.

10 reacties op “gepast schoeisel”

 1. So last year, die Birkenstock dingen. En daarbij, ik vind ze helemaal niet mooi; lang leve de hippe flip-flop!

 2. @omtersaaist ’t Valt nog te bezien wat je onder lesbo verstaat.

 3. Groot gelijk. Birkenstock-dingen zijn lelijk. Nooit van z’n leven zul je mij daarin zien rondlopen.

 4. birkenstock is echter wel heel comfortabel. benieuwd wat pietel hierover te zeggen heeft, met zijn legerbotten-voorkeur..

 5. […] Het lijkt wel of alle normen van fatsoen en stijl wegvallen in de zomer. Hoe warmer, hoe minder fatsoen en stijl. Ik heb me hier al laten ontvallen dat ik niet zo wild ben van die Birkenstock-sandalen, maar dat wil ik best klasseren onder de noemer ‘een alternatieve stijl’. Voor die mannen met driekwart broeken heb ik echter geen respijt. Ik vind dit op niks trekken. Een broek is kort of lang, maar niet driekwart. Kan iemand me het nut hiervan vertellen ? Geen ! Het is toch niet een beetje minder warm of koud met zo’n broek. Een stylistische reden vind ik ook niet. Een mens mag al eens dwalen – ergens tussen De Panne en Knokke – maar niet op kantoor. Als ik voortaan een verontwaardigde blik gooi naar zo’n driekwart man, dan zullen ze weten waarom. Man, man, man ! […]

 6. Birkenstock is bij lange na niet meer zo stoffig als die stoffigheid waar ze groot mee geworden zijn.
  De nieuwste lijnen van deze schoenenfamilie zijn uitermate hip!
  Neem nu de tatami lijn of de Heidi Klum lijn

  Ennuh is eigenlijk niet een van de belangrijkste normen van fatsoen
  fatsoenlijk met je eigen body omgaan 😉
  Neem nou die Birke-kloffies, die zitten me daar toch een partij fatsoenlijk aan je voeten, daar kan iedere modefreak alleen maar met pijnlijke voeten stikum naar gluren.

 7. tja, ik had ook nooit gedacht ze te dragen, maar na een ingezakt voetgewelf raadde een bevriend kinesisthe mij aan… Birkenstocks te dragen. Effectief hielpen ze, en met dit weer geen schande om te dragen die laatste modellen…

 8. […] Crocs zijn het dus (nl be).  Unleash the style pundits! […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: