birck.jpg

Zaterdagavond een verjaardagsfeestje in Antwerpen. Het zal nog fris in uw geheugen zitten, het was behoorlijk zwoel. In plaats van klassieke sneakers te dragen, dacht ik eraan om gewoon in flip flop naar het feestje te gaan. Maar gezien de rit Brussel – Antwerpen – Brussel en het feit dat zo’n teenslippers gevaarlijk rijden zijn, dan toch maar sneakers gedragen.

Mijn gedachten waren maw op schoenen gefixeerd op dat feestje. Waarom ik m’n kop liet hangen ? Niet omwille van een depressie maar om al dat schoeisel in kaart te brengen. Wat bleek ? Ik was de enige met sneakers aan (een koukleum zullen ze daar gedacht hebben). Iedereen had flip flops aan. Niet de klassieke Havana maar van het alternatieve Duitse merk Birkenstock.  Alle modellen werden er gedefileerd. Maar als je het mij vraagt, behoorlijk a-sexy en helemaal niet hip.