twlogotop.gif

Gisteren naar TW Classic geweest. Het is 25 jaar geleden dat ik er voor het eerst en (voorlopig) laatst kwam. De T van TW bestond toen nog. Torhout ligt namelijk vlakbij mijn geboortedorp Gistel. Ik zou bij god niet meer weten wie er toen op de affiche stond maar met een Arno (of toen nog TC Matic), Raymond van het Groenewoud en Simple Minds zal ik er wel niet ver naast zitten. Alleen al de gedachte geeft me een scoutsgevoel. Bier, laat op de baan, met de bus terug en plassen tegen een haag waarvan de eigenares vond dat het beslist niet mocht.

Anno 2006 trok ik resoluut de nostalgische kaart. Veel van de namen op de TW-affiche zeggen me niks, maar de artiesten op TW Classic zijn van mijn generatie. Dus daar wilde ik wel heen. De omstandigheden gisteren waren ook ideaal. We hadden twee VIP-tickets. Iemand liet zich deze week nog ontvallen dat ik me daar niet veel moest bij voorstellen. Ik ging dus met de gedachte van een voorbehouden plaats en pils & hamburger à 2,5 euro. Ik mag wel eens vaker naar een VIP-feestje, maar gisteren werd ik toch weer even met verstomming geslagen. Ik schat dat er zo’n duizend van die mensjes waren en die werden allemaal in de watten gelegd. Parking vlakbij de weide, een flesje champagne om de weg naar het plein te overbruggen en dan een mix van eten en muziek. Het kaartje dat we toegestopt kregen zegt genoeg.

Programma VIP

Arsenal 13.00 – 13.50

Welkomstdrankje

Roxy Music 14.30 – 15.45

Open bar

Simple Minds 16.30 – 17.45

Snacks

Simply Red 18.30 – 19.45

Koud buffet

Sting 20.30 – 22.05

Warm buffet

Bryan Adams 22.50 – 00.25

Dessert

Afterparty

Het lijken hier wel de Proximus Diamond Games, zei m’n buurman. En hij had gelijk. Muziek is dikke commercie.