tw classic

twlogotop.gif

Gisteren naar TW Classic geweest. Het is 25 jaar geleden dat ik er voor het eerst en (voorlopig) laatst kwam. De T van TW bestond toen nog. Torhout ligt namelijk vlakbij mijn geboortedorp Gistel. Ik zou bij god niet meer weten wie er toen op de affiche stond maar met een Arno (of toen nog TC Matic), Raymond van het Groenewoud en Simple Minds zal ik er wel niet ver naast zitten. Alleen al de gedachte geeft me een scoutsgevoel. Bier, laat op de baan, met de bus terug en plassen tegen een haag waarvan de eigenares vond dat het beslist niet mocht.

Anno 2006 trok ik resoluut de nostalgische kaart. Veel van de namen op de TW-affiche zeggen me niks, maar de artiesten op TW Classic zijn van mijn generatie. Dus daar wilde ik wel heen. De omstandigheden gisteren waren ook ideaal. We hadden twee VIP-tickets. Iemand liet zich deze week nog ontvallen dat ik me daar niet veel moest bij voorstellen. Ik ging dus met de gedachte van een voorbehouden plaats en pils & hamburger à 2,5 euro. Ik mag wel eens vaker naar een VIP-feestje, maar gisteren werd ik toch weer even met verstomming geslagen. Ik schat dat er zo’n duizend van die mensjes waren en die werden allemaal in de watten gelegd. Parking vlakbij de weide, een flesje champagne om de weg naar het plein te overbruggen en dan een mix van eten en muziek. Het kaartje dat we toegestopt kregen zegt genoeg.

Programma VIP

Arsenal 13.00 – 13.50

Welkomstdrankje

Roxy Music 14.30 – 15.45

Open bar

Simple Minds 16.30 – 17.45

Snacks

Simply Red 18.30 – 19.45

Koud buffet

Sting 20.30 – 22.05

Warm buffet

Bryan Adams 22.50 – 00.25

Dessert

Afterparty

Het lijken hier wel de Proximus Diamond Games, zei m’n buurman. En hij had gelijk. Muziek is dikke commercie.

5 reacties op “tw classic”

  1. Roxy Music, Bryan Adams, Sting en Simply Red: als dat niet ‘Holding back the years’ is, weet ik het ook niet.
    Wou dat ik erbij was geweest…

    Maar terwijl jij in ‘mijn’ Leuven zat (of toch bijna), was ik op weg naar ‘jouw’ zee. Hebben we elkaar dus alweer gemist…

    Mijn laatste keer op de wei dateert trouwens van 1989 toen Pink Floyd er een varken opliet. Worden we nu oud, of zijn we het al ?

  2. Oud heeft niks te maken met je van-binnen maar met de perceptie van-die-van-buiten.

  3. hoe ben je eigenlijk aan die VIP-tickets geraakt? heb je hierover geen tip /relatie/kennis voor me?

  4. […] deze webpost van detender (van twee jaar geleden) krijgen deze kut-VIP’s trouwens wel méér voordelen dan de hard […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: