change the way you see everything, cramer & wasiak

change.jpg

In de etalage van de boekhandel werd ik gefascineerd door dit boek. Veel plaatjes, weinig tekst maar wel heel erg uitnodigend. Change the way you see everything through asset-based thinking lijkt in eerste instantie op zo’n er-zit-meer-in-jezelf boekje. Onder de indruk van look & feel van het geheel, maar toch sceptisch woelde ik me door de plaatjes en teksten.

Basisprincipe van het boek is dat je beter naar een half vol dan naar een half leeg glas kijkt. Half vol bekijkt het leven vanuit de positieve kant; half leeg biedt een negatief perspectief.

Asset-Based Thinking equips you with a special way of viewing everyday life that yields maximum returns on your investment of attention and effort. It changes the way you respond in the privacy of your own thoughts, in everyday conversation, interaction, and circumstance – to ignite possibilities. ABT is a concrete , cognitive process aimed at identifying the assets (e.g. strengths, talents, synergies and possibilties) that are immediately available in yourself, other people, and any situation.

Het klinkt klef, maar het is een waarheid als een bom. Het leven is zoveel eenvoudiger als je alles in z’n juiste perspectief zet. Zelfs Moby is er met zijn eigen zaak Teany van overtuigd. Voor mij geen Deficit Based Thinking.

PS. Avant la lettre ware deze heren als ABT-adepten.

Eén reactie op “change the way you see everything, cramer & wasiak”

  1. Doet me heel erg denken aan de bravo-opvoeding die je aan je kinderen hoort te geven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: