wint_deadfeet1.jpg

De laatste aflevering van Six Feet Under reeks vijf gezien. Voor goed, in memoriam. ‘En wat ga je nu kijken’, zegt mijn partner alsof ik er net iets te verweesd bij loop.

Midden reeks vijf neemt de serie plots een wending. Nate wordt 40 jaar en op z’n feestje duikt een kraai op. Een omen. NEEN, VOOR DE FANS DIE DE REEKS NOG NIET ZAGEN : ik zwijg, al was ik van m’n melk van de laatste tien minuten. Alan ‘American Beauty’ Ball, ten top. Ik verklap niks, behalve dit. Claire wordt 98 jaar oud. Ze sterft in 2085.

Bij god, dacht ik na afloop. 98 jaar. Stel dat het mij overkomt, dan heb ik nog 57 jaar te gaan. Jean Philip De Tender 1965 – 2063. Man, man, man … wat staat me dan nog te wachten ? Gekke gedacht, niet ? Stel dat jij 98 jaar wordt, wat staat er jou dan nog te wachten.