buiten de lijntjes kleuren

images.jpg

Transamerica van Duncan Tucker gezien. Het is het verhaal van Stanley die zich als Bree perfect in z’n (haar) vel voelt en uiteindelijk de laatste stap – een transgender operatie – wil zetten. De film is niet vernieuwend in zijn genre. De meeste films over sexualiteit en geaardheid zijn wat mij betreft behoorlijk melig (lees : commercieel) geworden. Toch maakt Desperate Housewife Felicity Huffman het méér dan de moeite waard om de film te bekijken. Het lijkt me een hele uitdaging voor een actrice om een man te spelen die vrouw wil zijn.

Stanley & Bree kleuren buiten de lijntjes en daar heb ik veel waardering voor. We worden opgevoegd en geschoold om binnen de lijnen te kleuren. Om te beantwoorden aan de norm die ons willens nillens door de massa wordt opgedrongen. Meestal voelen we ons daar goed bij en we worden goed / correct betaald om binnen de lijntjes te blijven. Maar soms moeten we onze buik volgen en niet volgens de norm handelen.

Dus als ik de volgende keer vraag : niet over de lijntjes gaan, dan wil ik eigenlijk zeggen kleur erbuiten.

Eén reactie op “buiten de lijntjes kleuren”

  1. leve de buiken, weg met de keurslijven! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: