gemarketeerde marketingboeken

images.jpg 

Peter is brand manager van een belangrijk mediamerk. Ambsthalve zijn we allebei vaak met marketing bezig. We zitten bijwijlen samen in vergadering en nemen geregeld in overleg deze of gene beslissing. Ik hou er van om mijn inzichten met Peter te delen en ze aan te scherpen. En ik vermoed dat het omgekeerde evenzeer waar is. 

Peter leest m’n blog en maakt op basis van het deel van mezelf dat ik hier bloot geef, scherpe analyses. Dat is toch wat ik vermoed. Als hij z’n hoofd binnensteekt op kantoor en zegt ik heb je blog weer gelezen, dan heb ik het gevoel dat de marketeer mijn verhaal doorgrondt. 

Als we over ideeën en inzichten praten, blijkt dat we vaak dezelfde boeken lezen. In deze korte lijst onder andere Lovemarks en A Beautifull Mind. Nu maakte hij me er onlangs attent op dat ik mijn boeken binnen dezelfde cluster selecteer. En dat klopt. Rolf Jenssen heeft een diepe indruk op me nagelaten. Vooral de idee dat we leven in een droommaatschappij waarbij alle primaire behoeften in onze Westerse maatschappij makkelijk zijn ingevuld en we nu vooral nood hebben aan verhalen, laat me niet los. Alle marketingboeken die daarop geïnspireerd zijn, verslind ik. Maar het valt me (door overdaad aan lectuur ?) op, dat steeds meer marketingboeken-over-verhalen zelf een verhaaltje ophangen. Wat is er dan nog van aan ?

Ik heb net nog All Marketers Are Liars van Seth Godin gelezen en z’n nieuwste Small is the New Big ligt klaar, maar daarna sluit ik het hoofdstuk af.

Er zijn nog marketeers die deze blog lezen. Tips over boeken met andere marketinginzichten te lezen graag hieronder posten.

2 reacties op “gemarketeerde marketingboeken”

  1. […] Onlangs had ik het hier over gemarketeerde marketingboeken. En zie, als geschenk, belandde het boekje Who Moved My Cheese op mijn bureau. Het is een parabel over twee Muizen en twee Kleine Mensjes die op een bepaalde dag vaststellen dat de kaas waar ze elke dag van eten er plots niet meer is. Moeten ze op zoek naar nieuwe kaas ? Willen ze nieuwe kaas ? Hadden ze niet zien aankomen dat de kaas er een bepaalde dag niet meer zou zijn. Een bijzonder inspirerend boekje over veranderingsprocessen zowel privé als professioneel. […]

  2. […] Rolf Jenssen heeft het altijd bij het rechte eind. Sinds in de Westerse maatschappij alle basisbehoeften zijn ingevuld, draait het enkel nog rond emoties & beleving. Neem nu winkelen. Shoppen is al lang geen functionele behoefte meer. Uiteraard moeten we ‘grondstoffen’ indoen en ‘diensten’ bestellen, maar als we vandaag gaan winkelen dan is dat eerder omwille van de belevenis. We kopen wat we niet nodig hebben om de fun van het kopen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: