images.jpg 

Peter is brand manager van een belangrijk mediamerk. Ambsthalve zijn we allebei vaak met marketing bezig. We zitten bijwijlen samen in vergadering en nemen geregeld in overleg deze of gene beslissing. Ik hou er van om mijn inzichten met Peter te delen en ze aan te scherpen. En ik vermoed dat het omgekeerde evenzeer waar is. 

Peter leest m’n blog en maakt op basis van het deel van mezelf dat ik hier bloot geef, scherpe analyses. Dat is toch wat ik vermoed. Als hij z’n hoofd binnensteekt op kantoor en zegt ik heb je blog weer gelezen, dan heb ik het gevoel dat de marketeer mijn verhaal doorgrondt. 

Als we over ideeën en inzichten praten, blijkt dat we vaak dezelfde boeken lezen. In deze korte lijst onder andere Lovemarks en A Beautifull Mind. Nu maakte hij me er onlangs attent op dat ik mijn boeken binnen dezelfde cluster selecteer. En dat klopt. Rolf Jenssen heeft een diepe indruk op me nagelaten. Vooral de idee dat we leven in een droommaatschappij waarbij alle primaire behoeften in onze Westerse maatschappij makkelijk zijn ingevuld en we nu vooral nood hebben aan verhalen, laat me niet los. Alle marketingboeken die daarop geïnspireerd zijn, verslind ik. Maar het valt me (door overdaad aan lectuur ?) op, dat steeds meer marketingboeken-over-verhalen zelf een verhaaltje ophangen. Wat is er dan nog van aan ?

Ik heb net nog All Marketers Are Liars van Seth Godin gelezen en z’n nieuwste Small is the New Big ligt klaar, maar daarna sluit ik het hoofdstuk af.

Er zijn nog marketeers die deze blog lezen. Tips over boeken met andere marketinginzichten te lezen graag hieronder posten.