beste lezer

42-15913450.jpg

Pieter verlaat het huis voor een nieuwe thuis. Dat vind ik erg jammer, omdat Pieter als geen ander technologie weet te vertalen naar content. En vooral dat laatste interesseert me. Hij is diegene die me aan het bloggen heeft gezet. Ik heb ingezien dat content véél meer is dan wat generalistische tv biedt aan honderd duizenden kijkers. Het web biedt een schat aan content en borrelt van de creativiteit. En straks ontploft dat hele ding in het gezicht van radio & tv. Ik kan me dus maar beter wapenen.

Pieter reageert op wat ik hier schrijf, of geeft me tips hoe ik dit bloggen kan aanpakken. Hij merkte terecht op dat deze blog een dubbel publiek aanspreekt. Enerzijds diegenen die met media & marketing bezig zijn en mij van toeten nog blazen kennen; anderzijds diegenen die me kennen en een beetje voyeuristisch toekijken naar hoe ik mijn dagen slijt. Vooral die laatsten zijn diegenen die geen comments posten maar het wel met anderen bespreken. Ik word zelden door hen aangesproken, al laten ze soms met een nerveus tikje weten dat ze meelezen.

Wel, beste lezer, ik richt me rechtstreeks tot u. Wat u hier leest, is wie ik ben, maar tweedimensioneel. Om me driedimensioneel te krijgen moeten we in dialoog gaan. En op termijn moet je deze blog dan misschien niet meer lezen.

Thx, Pieter en succes met de nieuwe job !

3 reacties op “beste lezer”

 1. Godverdomme!!! Nog één weg… Zou dat iéts te maken kunnen hebben met het feit dat ‘het’ huis qua online-niveau net commodore 64 heeft leren kennen. Het is een échte schande.

 2. @ JP: thx

  @ Jenz: ik ben een ongeduldig kereltje met een lage frustratiedrempel. In een groot bedrijf is kleinschaligeheid en flexibiliteit niet vanzelfsprekend.

  Daarom lijkt het me interessant in een omgeving te werken die sneller kan reageren. En op die manier het vernieuwende werk te doen voor grote bedrijven zoals het huis.

  Enneuh… waarom geen eigen link opgeven?

 3. JP, ik begrijp dat het soms frustrerend moet zijn dat je niet de reacties krijgt die je hoopte te krijgen. Zo ken ik je wel.
  Maar ik zie nu ook dat je al meer dan 10.000 hits hebt. Ik denk dat je moeilijk kunt verwachten dat die mensen elke keer reageren. Ik vind het al heel wat dat een pak mensen er bewust voor kiezen om een blog op te zoeken om te volgen waarmee de blogger bezig is.
  Het heeft ook niet altijd zin om te reageren.
  Als jij het laatste marketingboek hebt gelezen en daar een aantal slagzinnen van neerpent, vind ik dat bijvoorbeeld wel interessant, omdat ik iets bijleer over een vakgebied dat niet het mijne is, maar ik voel me niet geroepen om daarop te reageren.
  Als jij op reis bent geweest, vind ik het banaal om te reageren met een ‘Hé leuk, ben ik ook al geweest’.
  Als jij Solana op een Brussels terras ziet zitten, dan is het een leuke vaststelling dat die mens nog gewoon iets kan gaan eten, maar daar blijft het bij voor mij.
  Het verschil met Pietel is misschien ook dat hij vaak bewust reacties uitlokt, omdat hij aan zijn lezers informatie vraagt over fietsen, camera’s, immoprijzen, etc.
  Ik heb het al eerder geschreven: het blijft een soort binnenkijken bij mensen, ‘het leven zoals het is’, net zoals jij zelf soms doet tijdens een avondwandeling door je straat.
  Maar je lezers kijken wel binnen bij je omdat je er zelf voor hebt gekozen om je verhalen naar buiten te brengen.
  Even heel cru gesteld: als je onmiddellijk respons verwacht, dan moet je die verhalen eigenlijk gewoon op café gaan vertellen. En ook op café zijn er praters en luisteraars. En die laatsten zijn vaak de stille genieters…
  Blijven bloggen dus !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: