wijn.jpg

Ik lees graag Weekend Knack en dat soort andere bladen. Adressen van B&B’s uitscheuren, een lijstje met te-bezoeken-restaurants maken, me laten inspireren voor een nieuw pak … en m’n huisgenoot vragen of vrijdagavond dat nieuwe recept kan uitgeprobeerd worden. (Meestal is het kiezen tussen dat nieuwe restaurant en dat nieuwe recept. Je mag twee keer raden wat wint !).

Het viel me de laatste tijd op dat de sommeliers met reputatie steeds jonger worden. Onlangs werd Stefaan Camerlinck uitgeroepen tot beste sommelier van België. Camerlinck is 23 jaar. Als ik er van uit ga dat hij sinds z’n 16de aan de fles zit, dan heeft hij amper 7 jaar ervaring. Momenteel werkt hij in Kasteel Withof in Brasschaat. Volgens de bladen nog zo’n  adres om te onthouden.

Een ander jong talent is Stijn van der Beken, de vorige winnaar van de Prijs Montagné en momenteel sommelier in het Hof van Cleve. Stijn startte zijn eigen online winkel Wijn van Stijn waarbij de liefhebber een wijnabonnement kan bestellen. Ik vang op dat hij de vraag amper kan bijhouden.

Zouden we niet starten met een prijs De nieuwe-Jamie-Oliver-van-het-jaar ? Ze hebben als geen ander een neus voor ondernemen en we trappen er met z’n allen in. Maar we vinden het fijn. Ik heb alvast een abonnement “rare streken” besteld.

Voor de liefhebbers : deze blogtekst geschreven met een Montebello 2002 Negro Amaro bij de hand.