gentleman

cover_gentleman_nl.jpg

Er lag een nieuw magazine bij de krantenboer. Op A3-formaat, je kan er niet naastkijken. Gentleman, het nieuwe lifestyleblad voor de actieve man met succes. Ik ben een actieve man, met een beetje succes (althans op een aantal specifieke terreinen) en met een feel voor lifestyle. Maar na het voorwoord van Jan Lodewyckx haak ik af.

Welkom in dit eerste nummer van Gentleman, het nieuwe lifestyleblad voor de actieve man met succes. Dit magazine heeft een passie voor klasse. En ambitie. Gentleman wil een stijlgids zijn voor de man die houdt van het beste van het goede leven en die het exceptionele zoekt in gastronomie & wijn, reizen, luxewagens, hightech, mode, kunst & cultuur, vrije tijd en ontspanning, design & architectuur. Gentleman wil toonaangevend zijn in zijn genre, met onderwerpen uit een breed spectrum, pittige verhalen, intrigerende reportages, fascinerende ideeën, een meeslepende lay-out en uitmuntende fotografie op groot formaat.

Wie haalt het in zijn hoofd om z’n mission statement (a bad one !), inclusief doelgroep in het voorwoord te publiceren. De helft van wat er staan wil ik wel zijn, van de andere helft baal ik.

( … )

Ook u hebt het druk. De hele dag neemt u beslissingen. U leest de zakenbladen, volgt online het wereldnieuws, beheert omvangrijke budgetten. Beslissen begint ’s ochtends al, voor de spiegel. Welke pak trekt u aan ? Waar gaat u uit eten ? Wordt het tijd om toch eens die sportauto te testen waarnaar u al zolang verlangt ? En ’s avonds, na een hectische dag, droomt u misschien van dat idyllische golfterrein, het equivalent van rust, aan de andere kant van de wereld. Of beslist u of u nu eindelijk uw ultieme droom zult waarmaken.

En wat dacht jij toen je vanmorgen in de spiegel keek ? Het lijkt wel een reclametekst; een slecht geschreven reclametekst dan wel.

( … )

Ook u kunt uw dromen waarmaken. En Gentleman kan uw navigator zijn. Als een fluisteraar. Met een exclusief aanbod. Geniet ervan. En voor één keer : doe het vooral niet met mate. Dromen en verlangens zijn immers de motor van het leven.

Of het zijn vijf euro waard is ? Er staan prachtige advertenties. Dior Homme op pagina 1, Armani op pagina 11, Bikkembergs op pagina 13, … en ik vertrouw op het talent van Pierre Darge, Jean-Pierre Gabriel, … en een aantal andere journalisten maar het voorwoord van het nummer 2 zal me moeten overtuigen.

 

3 reacties op “gentleman”

 1. JP,
  Volledig akkoord met jouw analyse.
  En al die reclame!
  Benieuwd of ze bij Roularta deze blog lezen 😉

  Stef.

 2. akkoord, fout voorwoord, érg foute cover ook. ik ben geen oudere man die golft. maar heb een exemplaar van het blad in de bus gekregen. en moet zeggen heb met plezier enkele artikels gelezen. het blad moet nog groeien, en de echte freaks kopen natuurlijk de weekendbijlage “how to spend it” van de financial times. (maar dan moet je die ponden zitten omrekenen). geen verschrikkelijk blad dus.

 3. Van zo’n blabla krijg ik gewoon het schijt !! Ik geloof nooit dat normaal, zelfs gelukkig in het leven geslaagde personen, dit au serieux gaan lezen. ‘k Zou zeggen, blijf met je twee voeten op de grond, lieve mensen !
  ….en hou op, beste uitgevers, “normale” mensen met zo’n shit te proberen overdonderen en ongelukkig te maken !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: