cover_gentleman_nl.jpg

Er lag een nieuw magazine bij de krantenboer. Op A3-formaat, je kan er niet naastkijken. Gentleman, het nieuwe lifestyleblad voor de actieve man met succes. Ik ben een actieve man, met een beetje succes (althans op een aantal specifieke terreinen) en met een feel voor lifestyle. Maar na het voorwoord van Jan Lodewyckx haak ik af.

Welkom in dit eerste nummer van Gentleman, het nieuwe lifestyleblad voor de actieve man met succes. Dit magazine heeft een passie voor klasse. En ambitie. Gentleman wil een stijlgids zijn voor de man die houdt van het beste van het goede leven en die het exceptionele zoekt in gastronomie & wijn, reizen, luxewagens, hightech, mode, kunst & cultuur, vrije tijd en ontspanning, design & architectuur. Gentleman wil toonaangevend zijn in zijn genre, met onderwerpen uit een breed spectrum, pittige verhalen, intrigerende reportages, fascinerende ideeën, een meeslepende lay-out en uitmuntende fotografie op groot formaat.

Wie haalt het in zijn hoofd om z’n mission statement (a bad one !), inclusief doelgroep in het voorwoord te publiceren. De helft van wat er staan wil ik wel zijn, van de andere helft baal ik.

( … )

Ook u hebt het druk. De hele dag neemt u beslissingen. U leest de zakenbladen, volgt online het wereldnieuws, beheert omvangrijke budgetten. Beslissen begint ’s ochtends al, voor de spiegel. Welke pak trekt u aan ? Waar gaat u uit eten ? Wordt het tijd om toch eens die sportauto te testen waarnaar u al zolang verlangt ? En ’s avonds, na een hectische dag, droomt u misschien van dat idyllische golfterrein, het equivalent van rust, aan de andere kant van de wereld. Of beslist u of u nu eindelijk uw ultieme droom zult waarmaken.

En wat dacht jij toen je vanmorgen in de spiegel keek ? Het lijkt wel een reclametekst; een slecht geschreven reclametekst dan wel.

( … )

Ook u kunt uw dromen waarmaken. En Gentleman kan uw navigator zijn. Als een fluisteraar. Met een exclusief aanbod. Geniet ervan. En voor één keer : doe het vooral niet met mate. Dromen en verlangens zijn immers de motor van het leven.

Of het zijn vijf euro waard is ? Er staan prachtige advertenties. Dior Homme op pagina 1, Armani op pagina 11, Bikkembergs op pagina 13, … en ik vertrouw op het talent van Pierre Darge, Jean-Pierre Gabriel, … en een aantal andere journalisten maar het voorwoord van het nummer 2 zal me moeten overtuigen.