de stijl van witte sokken

sox.jpg

Als kind droeg ik sinds ik geboren was witte sokken. Tot ik op m’n twaalfde – de dag na mijn Heilig Vormsel –  afhaakte. Ergens klopte het niet. Witte sokken ? Geen stijl ! Geen enkele witte sok zul je nog aantreffen in de lade van m’n kledijkast. Behalve witte sportkousen. Die horen net weer wel wit te zijn.

Maar waarom ? Er zullen vast esthetische redenen zijn waarom het niet kan. Ik vermoed dat witte sokken teveel contrasteren met de rest van de (meer donkere) kledij, die we meestal dragen. Sokken trekken dan teveel de aandacht. Ze zijn als zwaailichten om je voeten. Maar volgens deze formule zou je bij het dragen van een witte broek, dan net weer wel witte kousen moeten dragen. Of is blootvoets dan beter … ?

Voer voor een Veerle Windels of Ghislaine Nuyten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: