madonna steelt

 david.jpg

Het leven geeft ons veel en dan is het niet ongewoon dat we af en toe iets teruggeven. In de Verenigde Staten wordt dat zelfs als een morele plicht beschouwd. Charity als een daad-van- goede-wil is daar goed ingeburgerd.

Madonna heeft veel gekregen van het leven. Héél veel.  Ze heeft een bijzonder talent, dat ze goed benut. Ze is (gelukkig) getrouwd en heeft twee schatten van kinderen. En het materiële laat ik dan nog even buiten beschouwing.

Zo’n mensen hebben meer dan een plicht om iets terug te geven. Dat waardeer ik aan Goedele. Ze is een sterke vrouw en zet zich in voor minder sterke vrouwen. Madonna zou in tal van kwesties een een nog veel grotere impact kunnen hebben.

Maar neen,  ze beschouwt Afrika als één grote winkel. Voor één keer gaat ze niet in Beverly Hills shoppen maar in Malawi. En ze heeft er een schattige speelgoedje gevonden. Nog net niet à la carte voor haar geconcipieerd.

Het is een aanfluiting voor iedereen  die op een rechtgeaarde manier met adoptie bezig is; een nog grotere aanfluiting voor wie in armoede leeft.

Uitgerekend op de dag van de armoede wordt het pakketje bij Madonna afgeleverd. Madonna geeft niks terug aan de maatschappij; ze heeft David Banda gejat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: