borgerhoff & lamberigts

 images1.jpg

Ik hou van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. En van hun naam ! Er hangt een zweem van joods ondernemerschap aan vast. Twee oudere heren met een licht muffe geur  in een statig kantoor met verouderd meubilaar en een grijsharige secretaresse. Maar perceptie is geen realiteit. Het duo achter deze uitgeverij is jong & hip. Hun catalogus is het afgelopen jaar aardig gegroeid. Geen auteursboeken – geen enkele van hun boeken meldt overigens een auteur – maar biografieën, kookboeken en ander intersting stuff.

Een nevenbedrijfje (nog meer Joodse zweem) van B&L is Mijn Boek. Het biedt je de kans om zelf je eigen boek te publiceren. Tik het aantal gedichten, recepten of woorden in, geef op hoeveel exemplaren je wil en de prijs voor al dat fraai drukwerk verneem je online.

Sommige diplomaten, wanneer ze je met nieuwjaar een kaartje sturen, geven een overzicht van wat ze het afgelopen jaar hebben verwezenlijkt (of in het honderd hebben laten lopen). Zo kwam ik op het idee om eind december de berichten op deze blog te bundelen in een boekje om dat  cadeau te geven aan m’n beste vrienden. Niet dat ik ijdel ben, maar het lijkt me een leuk idee om de nieuwe en oude media met mekaar te verzoenen. En dan weet ik zeker dat dit geschrijf bewaard blijft. Soms vrees ik nog altijd dat op een dag de site waarop deze blog staat crasht. Of dat ze me ooit veel geld zullen vragen om mijn eigen dagboek te mogen lezen.

Ik klop even aan bij de heren Borgerhoff & Lamberigts. Eens horen of mijn businessmodel overeenstemt met dat van hen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: