branson.jpg

Richard Branson is dyslectisch. Hij is overigens niet de enige CEO of politicus met deze handicap. Er als knaap in slagen om wel te kunnen lezen en schrijven, scherpt blijkbaar je competenties.

Ik heb ooit nog met Branson gebeld. Het moet begin de jaren ’90 geweest zijn, toen Virgin als merk echt doorbrak met platenwinkels, wodka en een luchtvaartmaatschappij. We wilden hem in het tv-programma Schermen graag live interviewen. De reden waarom weet ik al niet meer. Dus belde ik met zijn secretariaat met de vraag of hij de volgende avond live een telefonisch interview wilde geven in de uitzending. Dezelfde dag nog kreeg ik bevestiging. “You can call Mr Branson at his home. This is his number  …“. En effectief, ’s anderendaags zat Branson live in de uitzending. Het is typerend hoe hij als high profile leider, toch zo makkelijk toegankelijk bleef.

Richard Brandson heeft nu een boekje uit “Screw it, Let’s do it. Lessons in life”. Hij vertelt erin een deel van z’n levensverhaal en de lessen die hij ermee leerde. De meeste van die levensles-boekjes hebben een klef gehalte en zijn niet aan mij besteed, maar dit boekje heb ik in één ruk uitgelezen.

Zonder in detail te treden :

Just do it !

Have fun !

Be bold

Challenge yourself

Stand on your own feet

Live the moment

Value family and friends

Have respect

Do some good