brussel : restaurant top 5

Ik deel mijn vrienden niet in hokjes in, tenzij wanneer het gaat om eten. De ene helft is net als ik. Ze houden van lekker eten, vinden het fijn om nieuwe zaken te proeven en drinken dagelijks 1+ glazen wijn. Ik dacht dat iedereen zo was, tot ik die andere helft ontdekte. Ze drinken géén wijn, lusten geen kaas of eten enkel pasta met groenten. Fijne vrienden maar als het op tafelen aankomt dan zit ik toch liever met die eerste helft samen.

Eén van die Bourgondische vrienden nodigde me deze middag uit voor een wijndegustatie van het wijnhuis Jeuris in het restaurant Bartholomeus in Heist.  Geslaagd !

Ik hou van lekker eten, mijn partner ook. Dus zitten we geregeld op restaurant. Dit zijn mijn favoriete adressen in Brussel. En allemaal niet prijzig.

1. L’Achepot

Een klein restaurant op de Oude Graanmarkt. Een dagelijks wisselend kaart, die zowel stoemp als foie gras biedt. Vooral niet-toeristen en vaste klanten zitten hier aan tafel. Ook Javier Solana tref je hier.

2. Vini Divini

Het favoriete adres van Guy Verhofstadt. Cash betalen en de patron laten beslissen over de wijn.

3. Rugatino

Nog zo’n lekkere Italiaan. Mooi interieur. Niet alleen wat we drinken, maar ook wat we eten laten we over aan de willekeur van de obers.

4. Le Mess

Vlakbij de ateliers van Delvaux. Vooral leuk op een zomeravond, wanneer de serre geopend is.

5. Yoma

Net ontdekt en al meteen een favoriet. Fusion tussen Aziatisch en Frans.

10 reacties op “brussel : restaurant top 5”

 1. […] Dé tool voor JP, die trouwens nog één keer over L’achepot moet bloggen voor zijn blogspaarkaart vol is en hij recht heeft op één maaltijd de la maison. […]

 2. Grappig, we kunnen onze vriendenkring net zo indelen.
  Yoma vind ik ietsje te geknutseld en soms is het gewoon technisch niet goed. Verbrande en rauwe dingen en zo die dat niet horen te zijn.
  PastaBasta niet ver daar vandaan kan ons wel bekoren, maar je moet wel het suggestie-menu nemen, de rest is vrij banaal.

 3. Jean Philip, als Yoma je bekoort heeft (fusion Aziatisch-Franse keuken) moet je zeker eens langsgaan bij Chez Oki (dicht bij Fradey)
  vrgrFr

 4. @frank : Yep, ben ook al bij Chez Oki geweest.

 5. […] berichten op deze blog zijn niet mijn diepzinnige overpeinzingen. Mensen gaan vooral op zoek naar een lekker restaurant in Brussel of een goedkopere versie van de Barcelona-stoel. Als ik deze blog zou laten sponsoren met […]

 6. mmm wij gaan straks naar imal voor pecha kucha. wet jij, als kenner, toevallig iets tof in de buurt, om een snelle, edoch lekkere hap te eten? tx!

 7. @Ine, waar is Pecha Kucha ? Brussel is groot. 😉

 8. […] zijn dat absoluut niet mijn beste schrijfsels. Wel de trefwoorden ‘barcelona stoel’, ‘lekker eten in brussel’ en sinds kort ’susan boyle’. De laatste op een bepaald ogenblik goed voor 1000 hits op […]

 9. […] respectable, Jean Philip de Tender, a fait une liste de restaurants impressionants. Et biensur,  manger dans un des restaurant Art-nouveau est aussi un des choses […]

 10. […] om 10 april 2012 Eén van de meest gelezen posts op deze blog (ook vandaag nog) dateert van 3 december 2006. Foodies vinden foodies. Vermits ik véél op restaurant ga, durf ik wel eens lijstjes […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: