Ik deel mijn vrienden niet in hokjes in, tenzij wanneer het gaat om eten. De ene helft is net als ik. Ze houden van lekker eten, vinden het fijn om nieuwe zaken te proeven en drinken dagelijks 1+ glazen wijn. Ik dacht dat iedereen zo was, tot ik die andere helft ontdekte. Ze drinken géén wijn, lusten geen kaas of eten enkel pasta met groenten. Fijne vrienden maar als het op tafelen aankomt dan zit ik toch liever met die eerste helft samen.

Eén van die Bourgondische vrienden nodigde me deze middag uit voor een wijndegustatie van het wijnhuis Jeuris in het restaurant Bartholomeus in Heist.  Geslaagd !

Ik hou van lekker eten, mijn partner ook. Dus zitten we geregeld op restaurant. Dit zijn mijn favoriete adressen in Brussel. En allemaal niet prijzig.

1. L’Achepot

Een klein restaurant op de Oude Graanmarkt. Een dagelijks wisselend kaart, die zowel stoemp als foie gras biedt. Vooral niet-toeristen en vaste klanten zitten hier aan tafel. Ook Javier Solana tref je hier.

2. Vini Divini

Het favoriete adres van Guy Verhofstadt. Cash betalen en de patron laten beslissen over de wijn.

3. Rugatino

Nog zo’n lekkere Italiaan. Mooi interieur. Niet alleen wat we drinken, maar ook wat we eten laten we over aan de willekeur van de obers.

4. Le Mess

Vlakbij de ateliers van Delvaux. Vooral leuk op een zomeravond, wanneer de serre geopend is.

5. Yoma

Net ontdekt en al meteen een favoriet. Fusion tussen Aziatisch en Frans.