een homp brood, een plak worst, een klak wijn

wijn.jpg

Ik ontving een uitnodiging voor de opening van het Huis van de Languedoc-Roussillon. Georges Frêche en Guy Zemmour “zouden zeer vereerd zijn met mijn aanwezigheid op de inhuldiging“. Een wijnliefhebber als ik,  slaat dat niet af. Ik loop niet bepaald hoog op met de barbecue-wijnen van Languedoc-Roussillon, maar het proeven van een aantal cuvées zou m’n mening beslist kunnen herzien.

Dus spoedde ik me vanavond naar het Schumanplein. Een tent – die er anders niet staat – vulde de grote rotonde; een vriendelijk muziekje waaide met de wind en de regen mijn richting uit. Ik arriveerde er veertig minuten te laat en opgefokt. In de tent 1200 Davidsfondsers, het type met ringbaard. Een Franse chauvinist was al twintig minuten aan het woord en ging nog tien minuten door. Nadien werd het buffet geopend. 600 man met ringbaard en evenveel dames met nepbont haastten zich naar één van de stalletjes. Welgeteld tien minuten heb ik het volgehouden. Een homp brood, een plak worst en een klak wijn kon ik nog net redden. Of ik nog Languedoc-Roussillon serveer tijdens een barbecue ? Ik denk het niet.

3 reacties op “een homp brood, een plak worst, een klak wijn”

  1. iets helemaal anders: dat kerstdiner van de vrt volgende week donderdag, is dat een beetje boeiend qua genodigden?

  2. @Hans : hangt er van af in welke shift je komt. Mij tref je om 13.30 uur met de collega’s.

  3. ’s avonds, voor de genodigden. Maar het lijkt mij nogal een saaie bedoening te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: