tweede kerst

falstaff.jpg

Ik moest vandaag niet werken. De VRT sluit haar deuren op tweede Kerstdag. Bij wijze van spreken dan toch, want de VRT gaat nooit dicht. Dag en nacht, het hele jaar rond zijn er mensen aan het werk. De voordeur staat altijd open. Ik vraag me trouwens af of er sowieso een slot op zit. Wim Vanseveren, toen hij vier jaar geleden naar Toerisme Vlaanderen vertrok, gaf toe dat het even wennen was. Hij maakte lange dagen op de VRT (en doet dat opnieuw) maar moest zich nooit bekommeren om de sleutel van die voordeur. De slagbomen gingen altijd voor hem open. Bij Toerisme Vlaanderen was dat anders : om 7.30 uur was hij de eerste om de voordeur te openen en om 20.00 uur de laatste om het gebouw te verlaten.

Een vrije dag dus. Deze namiddag de tentoonstelling Meesters van de Precolumbiaanse Kunst bezocht in de Koninklijk Musea voor Kunst en Geschiedenis. De collectie is de verzameling van Dora Janssen en kwam in handen van de Vlaamse Overheid als compensatie voor het niet betalen van de succesierechten op het nalatenschap van haar echtgenoot Paul Janssen. Een unieke collectie, die hoewel sommige stukken meer dan 2000 jaar oud zijn, bijzonder hedendaags oogt.

Nadien een half en half gedronken in de heropende Falstaff. Toen ik in Brussel nog student was,  was dit mijn stamcafé. Helaas ging het met het café de laatste jaren bergaf. Een slechte bediening en recentelijk een te hippe uitbating. De nieuwe eigenaar wil er opnieuw een brasserie klassieke stijl van maken. Dag en nacht open. Er hing vandaag alvast de sfeer van weleer. Als de stad de buurt rond de Beurs nu nog zou opknappen, zit ik weer goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: