wat ik doe …

Bij het opruimen kwam dit knipsel naar boven. Lezer F.C. uit Kortrijk beschrijft op 29 november hoe mijn dagtaak eruit ziet. Je kan altijd polsen bij mijn lieve assistente Carla.

televisuele prietpraat (2)

In zijn opiniestuk (DM 28/11) over de Vlaamse televisie (meer bepaald over de komende Arte-reportage) trekt Stijn Meuris nog eens lekker van leer tegen de commerciële zenders. Hij schetst een mogelijke brainstorm voor een nieuw tv-programma waarbij de commerciëlen zich zouden beperken tot het na-apen van wat andere zenders (lees VRT) doen. Ik ben totaal niet pro-VTM, -Kanaal Twee of -VT4 en nog minder contra-VRT. Ik kijk gewoon naar de programma’s die me aanspreken, ongeacht de zender – maar ik vind dat meneer Meuris hier wat kort door de bocht gaat. Misschien wil hij als regelmatig Woestijnvismedewerker zijn broodheer (de VRT dus) niet schofferen, maar als ik het programmaschema van Eén bekijk, lijkt me het volgende scenario voor een ochtendlijke vergadering, ergens in de kantoren van de openbare omroep, al even plausibel als zijn schets bij de commerciële zenders.

De Volvo’s en Saabs zijn geparkeerd achter de slagboom, de espresso’s net ingeschonken.

Goeiemorgen en hoe was het weekend ?

– Het weekend was goed. Citytripje gedaan. Iemand nog een briljant idee ?

Ja, ik. Als we eens een programma maken dat wat lijkt op onze vorige programma’s. Iets bijvoorbeeld waarbij we een groep mensen volgen, op een luchthaven, mensen die gaan trouwen, een kinderziekenhuis, inspecteurs, … Mogelijkheden zat. We noemen het Het leven zoals het is en vijf jaar later recycleren we ze nog eens. Wat denken jullie ?

– Briljant. Dat doen we. Meteen aan beginnen.

3 reacties op “wat ik doe …”

  1. Waar vinden we collega Carla’s blog? 🙂

  2. Moeten we nu tussen de lijnen lezen: “dat van die Saabs en Volvo’s is een serieuze kemel!”?

    :-p

  3. @Wallie : Neen, ’t gaat om de espresso. We serve Senseo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: