japan

Ik was destijds onder de indruk van de film Amores Perros van Alejandro González Iñárritu. Drie zeer uiteenlopende verhalen, die in eerste instantie niks met mekaar te hebben, zijn door het lot onlosmakelijk met mekaar verbonden. Ik hou van het lot …

whiskey.jpg

Wie me kent weet dat ik een liefhebber van single malt whisky ben. Geregeld krijg ik een fles cadeau, maar zelden kan men me nog verrassen. Meer dan één fles staat dubbel in de kast. Gisteren daarentegen kreeg ik van een goeie vriend  een fles Yamazaki, Suntory Pure Malt Whisky aged 12 years. Yep, ook in Japan hebben ze single malt. En daar geniet ik nu met volle teugen van, want het lijkt wel of de eerste dag van het nieuwe jaar helemaal in het teken van Japan staat.

 japa.jpg

Het was vandaag een goeie dag om de film van 2006 was Babel nog in te halen. Waow ! Iñárritu bracht me weer van m’n melk. Een Amerikaans echtpaar wordt in Marokko beschoten en geraakt; thuis in San Diego zorgt de Mexicaanse huisvrouw voor de kinderen en in Japan gaat een doofstomme tiener op zoek naar sex. Een geweer brengt hun levens bijeen.

Terwijl ik de bioscoop buitenkwam en mijmerde over de film en de malt die ik zou drinken, zat daar op een paaltje een Japanse naar de volle maan te turen.

Japan, misschien moet ik daar dit jaar eens naartoe.

Eén reactie op “japan”

  1. En Santori (Suntori) brengt je dan opnieuw naar de film: Lost in Translation.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: