mind maps at work, tony buzan

mindmap.jpg

Ik ben van plan om in 2007 nog rechtser te denken. Neen, ik ben geen aanhanger van het rechtste gedachtengoed, wel van het lateraal denken. Het klinkt in het Engels zoveel eenvoudiger lateral of radiant thinking. Ik heb het voor alle zekerheid eens in de Van Dale opgezocht : radiant = stervormig.

Sinds Bernard Lernout van Het Leerhof – broer van – twee jaar geleden een reeks opleidingen gaf op VRT,  worden mindmaps veelvoudig gebruikt op kantoor. Ik gebruik ze zelf ook heel erg vaak, zowel professioneel en privé, maar wil ze nog bewuster gebruiken. Met de hand maak ik ze nooit (tekenen kon ik niet en het schrijven heb ik verleerd), maar op computer zijn ze heel makkelijk te gebruiken. Op kantoor heb ik een versie 2.0 van Mindmanager (en ik zeur om een upgrade), maar de software is duur. Het alternatief Mindgenius is ook een zware investering. Gelukkig brengt de grootste begeester van mindmaps Tony Buzan nog deze maand eigen software op de markt.  49,95 £ lijkt me een meer dan correcte prijs.

Tijdens de vakantie heb ik net nog zijn boek Mind Maps at work gelezen. Buzan geeft er tal van tips hoe je mindmaps kan gebruiken to be the best at your job and still have time to play. Soms wat melig, maar toch een paar praktische tips gekregen.

3 reacties op “mind maps at work, tony buzan”

  1. Ik gebruik zelf Freemind: http://freemind.sourceforge.net/
    (zie bv: http://pascal.vanhecke.info/2005/10/11/linklogs-talk-mind-map-and-wikipedia-article-stub/ )

    Een tijd geleden schreef Michel Vuijlsteke over een guerillla marketing actie waarbij bloggers een gratis versie van MindManager konden krijgen:
    http://blog.zog.org/2006/10/mind.html
    (heb er toen zo één gekregen, moet er nog wat over schrijven). Misschien loopt het nog, probeer maar eens.

  2. Loop niet meer. Ik heb onlangs geprobeerd, maar heeft niet gepakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: