are you being served

sugden.jpg

Ik ga tegenwoordig met plezier naar bed. Elke avond (van maandag t.e.m. donderdag) zendt Eén na het laatavond-journaal Are you being served uit. Sinds enige tijd is er het idee om in die frequentie een comedy te programmeren met een hoog iconisch gehalte. Na Keeping up appearances en Allo Allo waren we toe aan een nieuwe titel. Ik heb bijzonder uitgekeken naar Are you being served, omdat een stuk nostalgie naar boven kwam. (Neen, er is geen oorzakelijk verband !)

mollie.jpg

De reeks dateert uit 1972 en is in intussen een kwart eeuw oud. De acteurs zijn een stuk ouder geworden, maar de reeks is net zo fris als Het Eiland. Ik heb ondertussen tal van cursussen achter de rug en keer op keer valt me op hoe deze of deze scène perfect als illustratie voor dit of dit hoofdstuk zou kunnen dienen.

Wat mij betreft, voor heruitzending vatbaar. Al was het om Mrs Slocombe terug te zien.

6 reacties op “are you being served”

  1. Wel Jean-Philip, ik volg je. Ook ik ben een enorme fan! Meer oude dinges!

  2. […] foto heb ik gehaald bij een collega van mij, die ook een geweldig terecht stukje heeft gepleegd over de serie, die ouder is dan ik […]

  3. Ik heb meestal een hekel aan herhalingen. Maar deze vind ik fantastisch. Mrs Slocombe zou zeker nog van pas komen voor de één of andere advertentie.
    Mrs Boucquet is een doetje in vergelijking met haar.

  4. Sorry hoor, maar ikzelf kan niet snel genoeg wegzappen. En ik hoor van zeer veel andere mensen dat ze al die herhalingen ook beu worden…

  5. Ik vind het geweldig! De humor is vaak belegen, maar bij elke aflevering kijk ik ernaar uit te weten te komen welke haarkleur Mrs. Slocombe nu weer heeft…

  6. Ik probeer dagelijks naar de serie te kijken. Het is ook hier in Nederland uitgezonden, en daar heb ik het al voor een groot deel gezien. Het blijft enorm grappig. Vooral Mr Lucas en Mr Humphries zijn mijn favorieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: