buik.jpg

Tijdens de vakantie werden we gevraagd voor een etentje bij Stefan & Sarah en de schattige kids. Sarah was net terug van een reportage in Angola, dus er was voldoende stof om bij te praten. Na het diner, was er tijd voor thee. Keuze uit tal van biologisch geteelde theesoorten maar ook een selectie van Delhaize : ‘good night’, ‘no stress’ en ‘platte buik’. De keuze was moeilijk. Wil ik af van de stress, die buik bijwerken of rustig slapen ?

Hoe komt een supermarkt erbij om een thee zo te noemen ? Doet men eerst marktonderzoek naar de meest voorkomende klachten en selecteert men dan een thee erbij. Wedden dat er straks thee is voor mijn-man-is-er-met-de-buurvrouw-vandoor ? Of een zonnebankbruin-thee ? Of mijn-schoon-moeder-komt-langs-relax ?

Ik hou het voorlopig bij de platte buik-versie.