de jamie oliver – generatie

jamie-oliver.jpg

Ik heb er de boekenkast nog even op nagekeken. Twee boeken van Jamie Oliver staan er te pronken : The Naked Chef en The Naked Chef is back. Het eerste boek dateert al van 1999. Oliver was toen een revelatie. No nonsense koken met eenvoudige ingredienten en toch bijzonder lekker. Jamie heeft menig diners een meerwaarde gegeven. Maar het is tijd dat we een nieuwe god vinden. Ik ken intussen alle recepten van buiten. Neen, ik kook geen JO, maar ik herken zijn recepten. Het scheelt niet veel of ik vertel je welk boek, welke pagina. Ik heb een soort JO-gen aangekweekt. Iets dat me vertelt, dit is Jamie Oliver.

Beste (even) goeie vrienden, laat ik wat goeie kookboeken suggereren, vul ze gerust aan :

Feesten is gezond, Frank Fol

Goossens & Francque, Peter Goossens & Guido Francque

Onderweg met ’t Oud Konijntje, familie Desmedt

PS. Nick, jij hebt vast nog tips.

3 reacties op “de jamie oliver – generatie”

 1. Je moet echt Nigella Lawson eens lezen. Of je haar nu een postmoderne convenience-bitch vindt of niet, ze schrijft goddelijk. En haar recepten zijn zeer Engels, maar even goddelijk. Ze heeft me leren koken.

  En ze heeft Jamie ontdekt (ze schrijft ook columns). Ook dat helpt, nietwaar 🙂

 2. Het product De basis Het gerecht… nu in een mooie verzameldoos… meer heb je echt niet nodig!

  smakelijk…
  x

 3. Ik leef samen met een kookboek! Meestal raadpleeg ik die. Hij is wel niet meer verkrijgbaar. Limited edition 🙂

  Aanraders:
  -Carnet de Cuisine van Guy Van Cauteren. Mooie vormgeving, maar niet simpel
  -Het boek van Quyên van Little Asia is dik ok
  -Brusselse Wafels van de uitbater van Brasserie Max in Gent. Afstammeling van de uitvinder van de Brusselse wafel en de smoutebol. Er staat een mooi stukje familiegeschiedenis in. (Ik heb ’t dubbel! Als ik u nog s zie, krijgt ge t cadeau)
  -Stamppotten van Anne Scheepmaecker. Lekkere cominaties voor ne goeie stoemp.
  – Candy Cook Book van Giovani Oosters. Nog niks uit geprobeerd, maar t ziet er super uit.
  – Alle boeken van Jean Pierre Wybauw. Internationaal geroemd om zijn chocoladebereidingen. Werkt ook voor Callebaut. Chocolade zonder grenzen, Chocoladedecoraties en vooral Perfecte Pralines.
  Kopen én uitproberen. En daarna naar de fitnesszaal. Hup

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: