jamie-oliver.jpg

Ik heb er de boekenkast nog even op nagekeken. Twee boeken van Jamie Oliver staan er te pronken : The Naked Chef en The Naked Chef is back. Het eerste boek dateert al van 1999. Oliver was toen een revelatie. No nonsense koken met eenvoudige ingredienten en toch bijzonder lekker. Jamie heeft menig diners een meerwaarde gegeven. Maar het is tijd dat we een nieuwe god vinden. Ik ken intussen alle recepten van buiten. Neen, ik kook geen JO, maar ik herken zijn recepten. Het scheelt niet veel of ik vertel je welk boek, welke pagina. Ik heb een soort JO-gen aangekweekt. Iets dat me vertelt, dit is Jamie Oliver.

Beste (even) goeie vrienden, laat ik wat goeie kookboeken suggereren, vul ze gerust aan :

Feesten is gezond, Frank Fol

Goossens & Francque, Peter Goossens & Guido Francque

Onderweg met ’t Oud Konijntje, familie Desmedt

PS. Nick, jij hebt vast nog tips.