kleuren, moods en nog meer muziek

musicovery.jpg 

Ik heb op kantoor al een paar mindmaps gemaakt over emoties@Eén. Ik kom daar bij gelegenheid nog wel op terug. Daarenboven raakte ik  deze week helemaal in de ban van kleuren. Elke kleur roept bij iedereen een emotie op. En ook al druk ik me uit in kleuren, je zal begrijpen hoe ik me voel.  Vandaag is dat lichtgroen.

Nog meer opwinding deze week toen Steven van Nieuwe Media me de website Musicovery leerde kennen. Pik een kleur, een muziekgenre en een mood en je krijgt meer dan één streepje muziek die aan die verwachting beantwoordt. Vergeet LastFm.

3 reacties op “kleuren, moods en nog meer muziek”

 1. Pro:
  Een prima stimulans om out-of-the-box te denken. Content hoeft niet altijd via de standaard ‘drill down’ manier aangeboden te worden, maar kan ook niet-lineair aan elkaar verbonden worden.

  Con:
  Het primair doel van zo’n applicatie is nog steeds “Goeie muziek leveren, naar de smaak van de user”. En helaas… na enkele uren had ik twee nummers die ietwat mijn audiodorst bevredigden.

  Niettemin een heel geslaagde denkoefening en application vind ik.

  En euh… dat groen: U vraagt, wij passen aan!
  http://www.een.be 😉

 2. 1. Ivm Musicovery: inderdaad een ontdekking, alleen jammer van de oubollige muziek (al hebben ze Daft Punk al ontdekt, maar om hen te hebben gemist moest je al op de maan zitten, het laatste decennium). Ik zweer toch nog even bij LastFM…

  2. Emoties@Eén, dat klinkt leuk. Wat is het?

 3. […] gebruikerherkenning, zodat het ding je leert kennen. Dat kan het (nog) niet. via, door en dankzij detender@media (die er wél volledig mee weg […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: