mijn boekenkast

book.jpg 

Naast mijn virtuele boekenkast, heb ik ook een echte boekenkast. Met de verbouwingen thuis, hebben we de meeste boeken van de gelijkvloerse naar de eerste verdieping verhuisd. Ettelijke keren de trap op en af. Ik heb in de loop der jaren nogal wat boeken verzameld. Voeg daar nog eens de kunstboeken van mijn wederhelft aan toe en je hebt plaatsgebrek. Ik heb veel boeken gekocht en destijds ook veel recensie-exemplaren ontvangen. Sinds enige tijd echter gooi ik ook veel weg. Ik hou nog enkel de boeken over die ik effectief gelezen heb.

Vreem hoe zo’n verhuis ook een beetje een tocht door je verleden is. De Witte van Ernest Claes stond in de boekenkast van mijn ouderlijke huis, The Popcorn Report van Faith Popcorn heb  ik gelezen tijdens m’n opleiding tolk en de Capitool Reisgids Egypte herinnert me aan die fantastische cruise op de Nijl. Onderweg ook het werk van veel (ex)collega’s tegengekomen : Jan Van Rompaey (De koningin was in twee stukken en Van harte beterschap. Beide getekend door de auteur) , Paul Bottelberghs (Na ons de zondvloed ?), Johan Opde Beeck (Omroepen in de woestijn) , Igor Byttebier (Creativiteit Hoe?Zo!) , Piet Van Roe (Zijne Majesteit de kijker) , Frank Van Laeken (Even geduld aub), ….

Wat me opvalt is dat terwijl boeken toen vooral tekst waren, ze tegenwoordig tekst, beeld en audio zijn. En vroeger ging er nog een prijsetiket van de Fnac of WH Smits & Son op. Vandaag worden ze door Amazon thuis geleverd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: