the dip, seth godin

thedip.jpg

Good old Seth Godin heeft een nieuw boek(je) uit. Ik heb al zijn boeken gelezen en heb het gehad.  Sommige auteurs – zeker diegenen die marketingboeken schrijven – dreigen in herhaling te vallen. Daar dreigt ook met  het oeuvre van Godin te gebeuren. Maar op ChangeThis kwam ik hem weer tegen en ik kon niet aan de drang weerstaan om de samenvatting van z’n nieuwste boekje te lezen.

U kent ongetwijfeld het verhaal van The Long Tail. Godin stelt voor om te focussen op de Short Head, de dikke vette kop. Scarcity makes being at the top worth something.  We kunnen maar beter the best in the world zijn, want daar is men naar op zoek. Wie een vacature heeft, slaat de massa over en nodigt alleen de besten uit voor een gesprek. Be the best in my world and you have me in at a premium, right now.

Maar vooraleer je tot de top behoort moet je door The Dip.

The same thing happens to people who dream of the untold riches and power that accrue to the CEO of a Fortune 500 company. Private jets, fancy country clubs, unchecked decision-making power. Who wouldn’t want to live like modern day royalty ? Of course,  if you look at the résumé of a typical CEO, you’ll see that he endured a twenty-five year Dip before landing the job. For a quarter of a century, he needed to suck ik up, keep his head down, and do what he was told. He needed to his his numbers, work longer hours than everyone else, and kiss up to his boss of the moment. Day in and day out, year after year.

En hoe word je dan Top ? Door je niet langer bezig te houden met datgene waarin je nooit de Beste zal kunnen worden.

The point is that in a world of infinite choice, in a world where the best in the world is worth more every single day, the only chance you’ve got is to find a Dip and embrace it. Realize that it’s actually your best ally. The harder it is to get through, the better your chance of being the only one to get through it.

The Dip in pdf.

Eén reactie op “the dip, seth godin”

  1. […] Vraag een marketeer wie hij wil ontmoeten en hij antwoordt “Seth Godin”. Dat hoeft niet te verwonderen. Naast Tom Peters is hij dé marketingod van vandaag. Ik durf te wedden dat hij hoog prijkte op het lijstje van de Flanders DC-leden. Als ik naar mezelf kijk, top of mind …. Ik heb drie vierde van zijn boeken gelezen, tot ik door de veelvoud afhaakte. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: