de grote donorshow

donorshow.jpg

Het verwondert me helemaal niet dat De Grote Donorshow nep was. Ik was er eerder deze week zelfs van overtuigd dat de show een opgezet spel was. Waarom ? Omdat een omroep als BNN deontologisch heel correct omgaat met mensen. Zelden met zoveel empathie naar een programma gekeken als naar Over mijn lijk. De zender provoceert weliswaar, maar doet dat om een goeie reden.

Ik zou een dergelijke show nooit op een breed generalistisch net durven programmeren – de show wordt zo van antenne gehaald – maar BNN opent er wel het debat mee. Een klassieke discussie of reportage zou nooit zo’n impact hebben. En impact daar was het de lui van BNN om te doen. Eén op drie patiënten die wachten op een nier krijgen effectief een nieuwe nier. De rest gaat dood omdat niemand – zelfs niet bij overlijden – bereid is om z’n nier af te staan.

BNN is perfect geslaagd in zijn opdracht. Het onderwerp op de (politieke) agenda plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: