champagne tekort

kurk.jpg 

Het is een kort berichtje in De Morgen vandaag :

Het grootste champagnemerk ter wereld, Moët & Chandon ( prachtige site, jpdt ), vreest een tekort aan de Noord-Franse schuimwijn. “In de afgelopen dertig jaar is de champagnestreek er altijd in geslaagd om aan de vraag te voldoen, maar vandaag is dat niet meer het geval”, zei voorzitter Frédéric Cumenal van Moët & Chandon in de Franse zakenkrant Les Echos.

Het dreigende tekort aan champagne wordt vooral veroorzaakt door de stijging van de vraag in Azië in het algemeen en China in het bijzonder. Daartegenover staat de beperkte beschikbaarheid van het areaal.

Wanneer heeft u voor het laatste champagne gedronken ? Wedden dat het niet zo lang geleden is …

Maar wat betekent dit kleine berichtje ?

1. The world is flat en dat hoeft niet erg te zijn. Champagne wordt duurder maar wedden dat we binnenkort een ongelooflijk aanbod goeie Chinese wijnen krijgen. Delhaize is daar nu al mee bezig.

2. Luxegoederen worden alledaagse producten. Nu steeds meer mensen de basisbehoeften kunnen bevredigen, stijgt de vraag naar verwennerij. Wat hebben we het m.a.w. toch goed.

3 reacties op “champagne tekort”

  1. Ik weet nog een zeer eenvoudig klein champagnesiteje: dat van Louis Casters, verre familie van mijn mama (meisjesnaam Casters), http://www.champagne-casters.com. Van horen zeggen: Louis Casters wordt geschonken in het Vlaams Parlement. Een ‘virtueel’ glas op uw 20 jaar VRT! (Stelt u zich even voor: ik ben al 37 jaar bij een en dezelfde werkgever op een en dezelfde locatie … Neen, dat kunt u zich niet voorstellen, denk ik.)

  2. @janien : Ik ontkurk graag samen met jou zo’n fles.

  3. euh gisteren heb ik nog een flesje gekraakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: