personal dna : nog meer openheid op internet

personaldna.jpg 

Je hebt het beslist al meegemaakt. Je solliciteert en moet eerst een assesment ondergaan. Of voor je volgende carrièrestap word je gevraagd deel te nemen aan ‘een 360° of LEA-profiel’. Het is soms vreemd als men je een spiegel voorhoudt, maar je leert er immens veel uit.

Er is nu een leuke en veel speelsere manier om een dergelijke test te doen via Personal DNA. Typisch voor de blogcommunity is dat veel mensen zich hier spontaan bloot geven. Pieter is een ‘animated inventor’ en Peter een ‘benevolent leader’.

Zelf ben ik volgens de test een ‘considerate director’. Voor wie me kent, beschouw het als mijn gebruiksaanwijzing. Die van jou interesseert me ook wel. Wat een boeiende mensentuin !

15 reacties op “personal dna : nog meer openheid op internet”

 1. […] rezen nooit hoger dan tijdens deze vakantie! ‘t Is moeilijk bescheiden te blijven als personalisation het buzzwoord […]

 2. Lijkt me geweldig leuk, die test. Voor als ik wat meer tijd heb … Hoelang duurt die eigenlijk? We doen ook leerstijlentests in de klas, meestal die van Kolb. Die op basis van mythologische figuren (van ‘ohmygods’) is ook bijzonder, die ‘werkt’ zo’n beetje als de test die u aanprijst, maar dan gedesigned voor onderwijstoestanden (jeugdig geïllustreerd, maar zeker ook de moeite!). Er is er een voor onderwijsstijl en een voor leerstijl. Er is een mannen- en een vrouwentest, en je kunt wisselen om als man je vrouwelijke kanten te testen en omgekeerd, en je kunt de relaties leraar-leerling ook laten spelen. En nu de ramen zemen. Saluutjes.

 3. Dag Jean Philip,

  zopas je interview gelezen in Weekend Knack. Ik geloof dat het ondertussen al 12-13 jaar geleden is dat ik bij jou en Philippe heb gelogeerd, wat gaat de tijd snel!

  Groeten uit Ronse 😉

 4. ja, met een grote foto erbovenop 🙂

 5. @Christophe : leuk nog eens van je te horen. Groeten aan iedereen in Ronse.

 6. Weekend Knack? Wééuèk, nog niet open gehad … Waar heb ik die gelegd? Dat wil ik toch zeker lezen, nu u een fles Louis Casters met me wil kraken. En die ‘dna-test’ wil ik ook nog wel ns doen. Ach, ijdelheid der ijdelheden, nietwaar?! Hier en nu geef ik u wel ook een (zacht) duwtje vooruit in de botd-hitlijst. Met ‘zacht’ wil ik ‘duwtje’ niet te agressief of opdringerig laten klinken, want ik schrok even van dat woord. Vandaag op deze rampendag van 16 augustus voor Peru heb ik heel serieus geblogd en eigenlijk gisteren ook al. Op een feestdag dan nog wel. Volgende keer lichter of gewoon anders. Ik wens u naast bloglezers ook veel lezers van uw interview!

 7. Leuk ! Ik ben een ‘generous realist’. Kan kloppen…

  Groetjes !

 8. Krijg zonet een reactie op bovenstaand resultaat van mijn dierbare echtgenoot: ‘een realistische generaal, ja’…
  Zal soms ook wel kloppen…

 9. According to the dna personal test: “benevolent creator”. A la bonheur. Bye.

 10. I’m a free-wheeling creator, wat wil je, met zo’n baas…

 11. […] exposure voor sommigen? Meer openheid op het internet volgens anderen? Het is maar hoe je het bekijkt, zegt het […]

 12. Ik ben een Encouraging Dreamer.
  Klinkt dat bekend in de oren?

 13. En ik ben een Benevolent Director.

 14. Ik ben een Benevolent Creator en soms ook wel een een beetje een benevelde reactor 😉

  Prettig weekend,

  Isabel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: